Minicampers van Natürliche Reisemobile

Natürliche Reisemobile minicamper

Minicampers van Natürliche Reisemobile met afwerking naar keuze

Gerd Niederlechner, eigenaar van de Duitse camperbouwer Natürliche Reisemobile, heeft hoofdzakelijk vrouwen als klant. Hij bouwt voornamelijk compacte campers op basis van de Volkswagen Caddy en soortgelijke bestelwagens.

Het feit dat zijn campers vooral vrouwelijke eigenaren hebben, komt omdat hij de campers voornamelijk inricht met natuurlijke materialen.

Deze doelgroep zal binnenkort wel eens gaan groeien, omdat de Beierse camperbouwer zijn Minicamper nu ook helemaal op wens van zijn klanten af gaat werken. Zijn klanten kunnen voortaan kiezen uit een groot scala aan materialen, kleuren en dessins.

Juist bij dergelijke kleine campers, waar de ruimtelijke indruk en sfeer heel erg afhankelijk zijn van de afwerking en kleuren, is een goede keuze daarvan dus van essentieel belang. Daarom gebruikt Gerd Niederlechner voornamelijk natuurlijke materialen. De meubels worden gemaakt van wit gebeitst en geolied hout, welke hij combineert met deuren van geborsteld en gebeitst hout. De deurtjes worden ook voorzien van smeedijzeren scharnieren en greepjes zodat hierdoor een beetje een vintage-effect ontstaat. De vloer is bijpassend afgewerkt met vinyl vloerbedekking in ‘tegeltjes’-look.

De bank biedt een bergruimte die van boven en vanaf de voorzijde toegankelijk is en kan worden omgebouwd tot een bed van 190 bij 125 of 92 centimeter. Voor het slaapcomfort zorgt een 60 mm dikke schuimrubber. De keuken is voorzien een lade, spoelbak en kraan alsmede een water- en afvalwatertank. Optioneel kan de keuken ook worden voorzien van een kooktoestel en de klep kan als tafel worden gebruikt.

Voor de complete ombouwset vraagt Gerd Niederlechner een bedrag van 3500 euro. Dat is inclusief de inbouw. Tegen een meerprijs van 550 euro kan Niederlechner de originele achterbank ook vervangen door een indeling waarbij 2/3e bestaat uit bergruimte en 1/3e in gebruik wordt genomen door een stoel. Er is ook een schuifdeur aan de linkerzijde leverbaar tegen een meerprijs van 250 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel