Mountainsmith introduceert vernieuwde versie van Mountain Tipi

Mountainsmith Mountain Tipi model 2019

Mountainsmith introduceert vernieuwde versie van Mountain Tipi

De vernieuwde uitvoering van de Mountain Tipi van het iconische merk Mountainsmith is eindelijk leverbaar. Deze tent werd afgelopen zomer op de Outdoor Retailer Summer Market in het Amerikaanse Denver gepresenteerd.

De gepresenteerde Mountain Tipi is een vernieuwde versie van de klassieke tent zoals deze oorspronkelijk in de jaren 80 is ontworpen door de oprichter van Mountainsmith, Patrick Smith.

Klassiek model met innovatieve technologie

Anno 2019 wordt de vernieuwde Mountain Tipi vervaardigd met behulp van innovatieve technologie, geïnspireerd door de behoeften en eisen van de hedendaagse kampeerder. Zo wordt de buitentent gemaakt van gesiliconiseerd ripstop nylon. Het Fast-Fly systeem van de Mountain Tipi garandeert een korte opzettijd, terwijl het verbeterde ontwerp van de buitentent van de Tipi een verbeterde ruimte/gewichtsverhouding biedt. De tent biedt een oppervlakte van bijna vijf vierkante meter bij een gewicht van minder dan twee kilo. Als je wilt kun je ook alleen de buitentent of binnentent opzetten. Ondanks de geboden ruimte en mogelijkheden heeft de Mountain Tipi in de VS een alleszins redelijke adviesprijs van $ 249,95.

Lichter en duurzamer

Luke Boldman, Design Lead en Product Line Manager: “Geïnspireerd door ons oorspronkelijke ontwerp uit de jaren tachtig en vernieuwd voor 2019, sluit de Mountain Tipi helemaal aan bij de geest van de 40e verjaardag en de waarden die Mountainsmith sinds 1979 in ere houdt. De Mountain Tipi is ontstaan uit de behoefte aan een betrouwbare schuilplaats in de natuur toen Patrick Smith, naast oprichter van Mountainsmith ook een legendarische berggids, meer dan een derde van het jaar in de afgelegen Rockies doorbracht. Nu introduceren we de Tipi opnieuw met lichtere, duurzamere materialen voor extra stevigheid. We bieden ook een insectendichte binnentent voor comfort onder alle omstandigheden. We zijn benieuwd om te zien waar deze tent ons brengt, zowel als merk als in het veld.

Like dit artikel
Tweet dit artikel