Vacanceselect hield Nationaal Campingonderzoek 2014

Strand Frankrijk

Frankrijk blijft de populairste bestemming

ALKMAAR – Vacanceselect heeft onderzocht hoe Nederlanders hun kampeervakantie vieren. In dit Nationale Campingonderzoek 2014 is onderzocht hoe de vakantieplannen ontstaan, wie er beslist naar welke bestemming en camping zij gaan, wat doen de Nederlanders op een campingvakantie, enzovoorts.

Voor dit onderzoek heeft Vacanceselect 511 campinggasten gevraagd naar hun vakantiegewoontes. De vragen waren opgedeeld in vier verschillende categorieën: oriënteren & boeken, voorpret & voorbereiding, vakantieplezier & genieten en nagenieten & inspireren.

Frankrijk onverminderd populair

De uitslag van het onderzoek biedt geen echt grote verrassingen maar is niettemin best wel interessant. Zoals verwacht hebben de meeste campinggasten aangegeven dat ze het liefste vakantie vieren in Frankrijk. Ook de campings in Italië en Spanje zijn populair onder de Nederlanders. Opvallend is dat Duitsland hiermee gepasseerd lijkt te worden. Mogelijk is dat het geval omdat het onderzoek waarschijnlijk is gedaan onder respondenten die een kant en klare accommodatie op een camping huurden. Die zijn in Duitsland nu eenmaal wat zeldzamer.

Kinderen, kosten en gezelligheid

Verder hebben de respondenten aangegeven te kamperen omdat ze dat leuk vinden voor de kinderen. Voorts spelen ook de kosten en de gezelligheid een rol. Uiteraard vinden veel mensen het ook fijn om buiten in de natuur te zijn en om te genieten van de vrijheid. Mensen die op vakantie gaan, kiezen voor Frankrijk als de ideale bestemming vanwege de afwisselende en mooie natuur terwijl de Nederlanders die hun vakantie in Spanje doorbrengen dit eerder uit gewoonte doen.

Vooral online geboekt

En uiteraard worden de campingvakanties tegenwoordig vooral online geboekt. Meer dan 90% maakt gebruik van internet om zich te oriënteren voor de campingvakantie. Maar ook de mening van vrienden en familie is nog steeds belangrijk, en reisgidsen bieden ook nog steeds de nodige inspiratie.

De volledige uitslag van het onderzoek is te lezen op de website van VacanceSelect.

 

Like dit artikel
Tweet dit artikel