Nieuw Vela hefdak van Lippert Components

Nieuw Vela hefdak van Lippert Components

Nieuw Vela hefdak van Lippert Components

Dit najaar introduceert Lippert Components een nieuw hefdak voor buscampers. Het Vela hefdak is volgens de producent zowel stevig als licht. Lippert Components beweert dat het nieuwe hefdak tot 30% lichter is dan vergelijkbare polyester hefdaken.

Dat lagere gewicht komt niet alleen tot uiting in een groter laadvermogen. Omdat een hefdak zich boven op de camper bevindt, zal een lichter hefdak ook tot een beter weggedrag van de camper leiden.

Isolerend, lichter en ruimer

Het nieuwe dak maakt gebruik van ‘twin-sheet’ thermovormende technologie, waarbij in de Vela een boven- en onderplaat met elkaar wordt verbonden. Door de luchtlaag tussen de twee helften wordt het dak te versterkt terwijl het tegelijkertijd goed isoleert én het gewicht van het dak vermindert. Hierdoor kon men een groter dan gemiddeld bedoppervlak (200 x 130 cm) creëren zonder het gewicht te verhogen. Door het nieuwe hefmechanisme is het omhoog geklapte dak ook hoger, zelfs op het laagste punt.

Nieuw Vela hefdak van Lippert ComponentsOok de basis van het bed onder het hefdak is gemaakt met behulp van de twin-sheet techniek. Bovendien heeft Lippert een systeem ontwikkeld dat het mogelijk maakt om warme of koude lucht in de ruimte onder het hefdak te blazen, waardoor dit bed het hele jaar door gebruikt kan worden.

Het dak kan ook worden voorzien van contourverlichting, leeslampen, stopcontacten voor het opladen van smartphones en luchtroosters. De stof van het dak is wasbaar, onontvlambaar en afneembaar. Optioneel kan het extra worden geïsoleerd met een externe waterdichte laag en een isolerende binnenlaag te hebben.

Fiat Ducato en soortgelijk

Het dak zal in eerste instantie beschikbaar zijn voor de Fiat Ducato, Peugeot Boxer en Citroën Jumper en zal niet alleen voor fabrikanten maar ook voor zelfbouwers verkrijgbaar zijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel