De nieuwe Bimobil EX 435 op Unimog 4023 onderstel

bimobil-ex-435

Stoere alleskunner, de Bimobil EX 435 op Unimog onderstel

DÜSSELDORF – Als je de Caravan Salon in Düsseldorf bezoekt, zul je ongetwijfeld niet alleen kijken naar die campers of caravans van het type waar je normaal gesproken mee op pad zou gaan, maar ook naar de meer exotische, bijzondere modellen.

Bij de campers zul je in Düsseldorf niet alleen hele grote, luxe campers zien waar je onderin zelfs een sportauto kwijt kunt, maar ook van die hele stoere campers waarmee je zo een wereldreis zou kunnen maken.

Het Zwitserse merk Bimobil is een begrip op het gebied van stoere campers. Niet alleen voor die mensen die door de meest onherbergzame landen en gebieden willen reizen, maar ook voor mensen die eens niet met een (hoe mooi ook) “doorsnee camper” op pad willen. De campers van Bimobil zijn stoer, eigenzinnig, karakteristiek en zeer functioneel en doelmatig.

De nieuwe Bimobil EX 435 is een moderne, stoere verschijning en behoort tot de campers die zonder meer geschikt zijn voor een wereldreis. Om hem door het meest onherbergzame terrein te kunnen loodsen is hij gebouwd op een onderstel van Mercedes Unimog. Hiermee kun je probleemloos over onverharde straten, grind, sneeuw en alles wat je met een normale camper zou mijden. Het onderstel is gebouwd voor de zwaarste omstandigheden en past zich zoveel mogelijk aan de bodem zodat de cabine zo veel mogelijk vlak kan blijven. De Mercedes Unimog 4023 waarop de nieuwe Bimobil camper is gebouwd, heeft zogenaamd portaalassen. Deze maken een kanteling van de assen tot 30 graden mogelijk. In combinatie met de enorme bodemvrijheid hoef je dus niet bang te zijn dat in het terrein zult blijven steken. Mede door de vierwielaandrijving, sperdifferentiëlen en de optionele lage gearing is hij klaar voor het allerzwaarste terrein. Daarbij heb je de beschikking over 8 versnellingen vooruit en 6 versnellingen achteruit. Met de lage gearing verdubbelt dat aantal zodat je geen moeite zult hebben om het hoge koppel van de 231 pk sterke dieselmotor optimaal in te kunnen zetten.

Ook de cabine is zeer stabiel gebouwd maar is evengoed relatief licht van gewicht. Het interieur is in de karaketistieke styling ingericht zoals we van Bimobil gewend zijn. Er is gebruik gemaakt van lichte kleuren en heldere, vrolijke kleuren, en dat alles in een zeer hoog afwerkingsniveau.

Like dit artikel
Tweet dit artikel