Nieuwe Hymer B-SL zet nieuwe maatstaf

Hymer B-klasse SupremeLine 2018

Hymer presenteert de nieuwe B-klasse SupremeLine

DÜSSELDORF – De B-klasse is de serie campers waarmee Hymer haar reputatie heeft opgebouwd. Als er een nieuwe versie van de B-klasse uitkomt, dan is dat steevast een model dat een ware weerspiegeling van is van alle ervaring, kennis en kunde van Hymer.

Zo’n model heeft een groot aantal verbeteringen en innovaties waarmee het een echte trendsetter is. Dat geldt ook voor de nieuwe SupremeLine van de B-Klasse, die Hymer op de Caravan Salon in Düsseldorf presenteert.

De nieuwe Hymer B-SL verenigt alle ervaring en kennis die Hymer heeft opgedaan in de 60 jaar dat het recreatievoertuigen bouwt. De nieuwe B-SL is niet gebaseerd op de bestaande B-klasse DynamicLine, die een paar jaar geleden werd vernieuwd, maar is volledig nieuw ontwikkeld. Uiteraard sluit hij qua look & feel perfect aan bij de andere campers van Hymer.

De hoeveelheid innovaties, die deze camper herbergt, is eigenlijk te groot om op te noemen. Zo staat hij op een geheel nieuw, in eigen huis ontwikkeld SLC chassis. Dit chassis heeft een hoge dubbele bodem en biedt dankzij het lage eigengewicht een buitengewoon hoog laadvermogen. De nieuwe B-SL 704 heeft bij een lengte van 7,79 meter een rijklaar gewicht van 3.390 kilo. Bij een maximaal toelaatbare massa van 4500 kilo is er dus een riant laadvermogen van meer dan 1000 kilo beschikbaar.

Het zwaartepunt bevindt zich ook extra laag wat resulteert in aanzienlijk verbeterde rijeigenschappen. Maar ook op het gebied van comfort, kwaliteit en design zet de nieuwe B-SL een nieuwe maatstaf.

Wie de nieuwe Hymer B-SL op korte termijn wil bewonderen kan dat op de Caravan Salon in Düsseldorf, die geopend is tot en met 3 september aanstaande.

Like dit artikel
Tweet dit artikel