Nieuwe indeling in de Hymermobil B-klasse SL

Hymermobil B-klasse SL 674

Nieuwe indeling in de Hymermobil B-klasse SL

Een van de meest bekende integraal campers door de jaren heen is ongetwijfeld de Hymermobil B-klasse. Het vlaggeschip uit de huidige B-klasse is de Supreme Line (SL) van Hymer.

Van deze uitvoering werd een geheel vernieuwde versie op de laatste editie van de Caravan Salon in Düsseldorf gepresenteerd. Toen was er nog een vrij beperkt aantal indelingen beschikbaar.

Daar komt nu verandering in met de komst van een korter model. De nieuwe Hymermobil SL 674 heeft een lengte van nog geen 7,5 meter maar biedt op die lengte evengoed alle comfort en de ruimte die je van een camper in dit topsegment mag verwachten. De rijklare massa van dit model bedraagt 3250 kilo terwijl de MTM 4500 kilo bedraagt. Het laadvermogen is dus 1250 kilo, wat absoluut riant te noemen is. Dat wordt mede bereikt door het lichtgewicht SLC chassis.

De Supreme Line wordt als eerste Hymer camper op het zelf ontwikkelde SLC chassis gebouwd. Dit chassis kenmerkt zich door de onafhankelijke wielophanging en nog meer ruimte om de mogelijkheden van de dubbele bodem te benutten. Deze biedt dan ook alle ruimte aan de technische installatie en de (afval)watertanks. De watertank en afvalwatertank zijn geïsoleerd en hebben een inhoud van 180 respectievelijk 150 liter. Daarnaast is er in die dubbele bodem ook veel bergruimte aanwezig. Zelfs zo’n 400% meer dan wat er bij het vroegere chassis voorhanden was. Ook voor de opbouw van deze camper maakt Hymer gebruik van de bekende PUAL-technologie.

Hymermobil B-klasse SL 674Het interieur heeft een L-vormige zitgroep vlak achter de voorstoelen. Aansluitend daaraan is de eveneens L-vormige keuken geplaatst. Deze is voorzien van onder meer een 3-pits gasstel en een koelkast met een inhoud van 160liter. Aan de rechterzijde bevindt zich de ruime badkamer met gescheiden douchecel. Achterin de camper zijn de enkele bedden, die ieder een formaat van 200 x 82 cm hebben. Het interieur is leverbaar in 2 houtdecors: het lichte Velvet Ash en het donkerdere Grand Oak. De tafel en werkbladen hebben een marmerdecor.

De nieuwe Hymer Hymermobil B-SL 674 staat naar verwachting volgende maand bij de Hymer dealers in de showroom.

Like dit artikel
Tweet dit artikel