Pinnacle Vehicles presenteert haar eerste camper

Pinnacle Finetza camper India

Pinnacle Vehicles presenteert haar eerste camper

Het in India gevestigde Pinnacle Vehicles is specialist op het gebied van het op maat maken van exclusieve bedrijfsvoertuigen op maat. Variërend van rijdend kantoor tot ambulances en compleet ingerichte demonstratiewagens, Pinnacle maakt wat haar klanten wensen.

Een belangrijk deel van het productengamma van Pinnacle bestaat uit uiterst luxueus ingerichte personenbusjes. Deze worden door Pinnacle steeds completer uitgerust en zijn daardoor voorzien van alle mogelijke gemakken. Pinnacle gaat heel ver met dat ombouwen, het bedrijf geeft de buitenzijde namelijk ook een ingrijpende facelift.

De stap van een compleet ingerichte personenbus naar een camper is dan ook niet zo groot. En zo kwam het dat Pinnacle vorige maand een heel bijzondere camper presenteerde op de Auto Expo 2018 in New Delhi. Je kon hem daar ook moeilijk over het hoofd zien. De ongeveer 7 meter lange camper heeft een indrukwekkend uiterlijk. De voorzijde is op zijn minst imposant, en de agressieve indruk die de camper maakt wordt nog eens versterkt door de uitgebouwde wielkasten, het verhoogde dak en donkere kleur. Ook de zijruiten van de cabine en de futuristische velgen geven de bijna de indruk dat de camper ook nog eens gepantserd is.

Het interieur laat zien waar Pinnacle ook goed in is. Het is zo luxe, dat je je bijna in een chique limousine waant.  Natuurlijk maakt Pinnacle ook het interieur helemaal op maat en is het getoonde model slechts een voorbeeld. De Finetza, zoals Pinnacle haar camper noemt, is voorzien van een uiterst comfortabel uitziende zithoek met ingebouwde flatscreen televisie. Achterin de camper is een slide-out, waarmee een tweepersoons bed kan worden gecreëerd. Ook de zithoek kan worden omgebouwd naar een tweepersoons slaapplaats. Uiteraard is alles super de luxe uitgevoerd. Het enige dat ons, meer op kamperen ingestelde Nederlanders, tegen zou kunnen vallen is het feit dat de Finetza geen keuken heeft. Standaard is de wagen voorzien van een kitchenette. Uiteraard behoort een keuken wel tot de mogelijkheden.

Like dit artikel
Tweet dit artikel