Nieuwe Meadowood gezinstenten van Coleman

Coleman Meadowood tenten gezin

Nieuwe Meadowood gezinstenten van Coleman

Met name gezinnen die beginnen met kamperen, kiezen vaak voor een tent. Ze hebben vaak al door het huren van een glampingtent kennis gemaakt met het kamperen, zodat de aanschaf van een tent een logische volgende stap is.

Net zoals recreatievoertuigen steeds populairder worden, is ook het kamperen met de tent steeds meer in trek. Om te voldoen aan vraag van al die kamperende gezinnen, introduceert Coleman een nieuwe serie gezinstenten met de naam Meadowood.

Echte gezinstenten

Coleman Meadowood tenten gezinDeze tunneltenten zijn helemaal ontworpen voor het kamperen met het gezin. Zo hebben ze een grote oppervlakte, tot wel 25,6 m², en slimme functionaliteiten zoals de verduisterde ‘Blackout Bedroom’ slaapcabines. Het tentdoek van de buitentent heeft een waterkolom van 4.000 mm en biedt in combinatie met het volledig geïntegreerde grondzeil met opstaande randen voor een goede bescherming tegen de regen. Het materiaal werkt ook brandvertragend en is behandeld met Coleman’s UVGuard, wat een goede bescherming tegen uv-straling. Alle Coleman Meadowood modellen hebben geen opstaande rand bij de ingang, zodat men daar ook niet over kan struikelen.

Drie modellen

Coleman Meadowood tenten gezinDe nieuwe Meadowood-serie tenten van Coleman bestaat vooralsnog uit drie modellen. Er zijn twee modellen voor vier personen: de Meadowood 4 met een oppervlakte van 14,1 m² en de iets ruimere Meadowood 4L met een oppervlakte van 18,8 m². Het grootste model uit de serie, de Meadowood 6L, heeft een oppervlakte van maar liefst 25,6 m² en is geschikt voor maximaal 6 personen. De ruime 4L en 6L modellen hebben een grote voortent die een goede beschutting tegen zon, wind en regen biedt. De slaapcabines zijn door middel van uitneembare tussenwanden eenvoudig te scheiden in compartimenten voor 2 personen.

Blackout Bedroom

De tenten behoren tot de Coleman’s ‘BlackOut Bedroom’-modellen. Het speciaal ontworpen tentdoek van de slaapcabines blokkeert tot 99% van het daglicht. Hierdoor is het in de slaapcabines ook donker als de zon schijnt. Dat is uitermate praktisch voor gezinnen met jonge kinderen, die nog wel eens een middagdutje doen en bijtijds naar bed gaan. Bovendien zorgt het speciale tentdoek ervoor dat de slaapcabines overdag zo’n 5 graden koeler blijven. De grote ramen in het leefgedeelte zijn te verduisteren met een gordijn dat is voorzien van een rits en achterin de tent bevindt zich een extra ventilatieopening.

Prijzen

De prijzen variëren van € 469,99 voor de Meadowood 4 tot € 729,99 voor de Meadowood 6L. Het kleinste model weegt 22,5 kilo en meet ingepakt 74 x 36 x 36 cm, het grootste model meet ingepakt 75 x 39 x 39 cm en weegt 25,8 kilo.

Like dit artikel
Tweet dit artikel