Nieuwe zespersoons indeling voor de Sprite Basecamp

Sprite Basecamp 6 caravan

Nieuwe zespersoons indeling voor de Sprite Basecamp

Ook Sprite caravans kon profiteren van de stijgende populariteit van het kamperen. De coronapandemie en de Brexit zorgden uiteraard voor de nodige uitdagingen maar Sprite draaide ondanks dat een uitstekend seizoen.

Sprite heeft besloten om voor komend seizoen niet al te veel te wijzigingen door te voeren. Het Engelse merk beperkt zich tot kleine toevoegingen en verbeteringen maar voegt ook een interessante indeling toe aan de Basecamp-serie.

Basecamp 6

Sprite Basecamp 6 caravanDe sportieve Basecamp leek eerst een buitenissig uitstapje van Sprite. Maar het model heeft inmiddels een vaste plaats in het Sprite-programma weten te veroveren. Na de eerste tweepersoons versie volgde een vierpersoons.

En nu komt daar dus nog een nieuwe Basecamp variant bij: de Basecamp 6.

De Basecamp 6 heeft een indeling die ruwweg vergelijkbaar is met de Basecamp 2. In het midden staat de keuken en daar tegenover bevindt zich de badkamer terwijl er voorin een zitgroep is.

Sprite Basecamp 6 caravanIn tegenstelling tot de Basecamp 2 heeft de Basecamp 6 aan de achterzijde van de caravan een dubbel zit/stapelbed. Op die manier heeft de caravan, bij een binnenlengte van nog geen 5 meter, maar liefst 6 slaapplaatsen.

Alpine Sport

De andere wijzigingen in het Sprite-programma zijn zoals gezegd vrij beperkt. Zo krijgt de Alpine Sport-serie een aantal extra USB-punten. De keuken van de Alpine Sport krijgt een nieuwe Dometic ‘series 10’ koelkast en een keukenachterwand met een nieuw design. Deze heeft voortaan downlight verlichting in plaats van een volledig verlicht paneel. Verder past Sprite een nieuwe wastafel toe in de toiletruimte en bij de vaste bedden. Sommige indelingen krijgen ook een nieuwe douchekop terwijl de vloermat bij de buitendeur voortaan een maatje groter is.

Mondial SE

De Mondial SE serie komt met dezelfde vernieuwingen, alleen wordt hier de keukenachterwand niet gewijzigd. Het interieur krijgt verder een nieuwe kleurstelling. Om het interieur een warmere uitstraling te geven worden de deurtjes van de bovenkasten komend seizoen uitgevoerd in een houtkleur.

Cruzer SR

Ook bij de Cruzer SR-serie zien we dezelfde vernieuwingen zoals bij de Alpine Sport. Verder zijn in deze serie de spotjes komend modeljaar dimbaar. De hoofdeindes van het vaste bed worden verhoogd voor een nog luxere uitstraling. In het topmodel van Sprite kan met het Swift Command systeem van alles via een app op de smartphone worden bediend.

Like dit artikel
Tweet dit artikel