NKC Kampeerauto van het jaar 2019: Malibu, Knaus en Hymer

NKC Kampeerauto van het jaar 2019

NKC Kampeerauto van het jaar 2019: Malibu, Knaus en Hymer

Maar liefst vijfduizend stemmen zijn er uitgebracht voor deze editie van de verkiezing van de Kampeerauto van het Jaar, die de NKC ieder jaar organiseert. Campers zijn helemaal ‘hot’ en ook de verkiezing van de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) wint duidelijk steeds meer aan populariteit.

Na een voorselectie door een vakjury mochten de Nederlandse camperaars hun stem uitbrengen. Aan de hand hiervan werden de campers van Malibu, Knaus en Hymer verkozen tot NKC Kampeerauto van het jaar 2019.

Dit maakte de NKC gisteren bekend op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden. Camperaars en andere camperenthousiastelingen konden hun stem uitbrengen in drie categorieën: buscampers, halfintegraal campers en integraal campers. Voor de verkiezing van dit jaar maakte een vakjury eerst een voorselectie voor de verkiezing. Hiervoor maakte de vakjury een selectie uit het aanbod van nieuwe campers in 2019. Per categorie werden drie modellen geselecteerd. Vervolgens kon het publiek via de website van de NKC en op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs gaan stemmen. Er werden maar liefst ruim vijfduizend stemmen uitgebracht. Onderstaand de winnaars, zoals deze door de NKC werden gepresenteerd:

Categorie buscampers: Malibu Van Charming

In de categorie buscamper is de Malibu Van Charming GT 640 LE het populairst. Met name dankzij het panoramaraam boven de cabine valt de buscamper op. Inzittenden hebben hierdoor een weids uitzicht. Bijkomend voordeel is meer hoofdruimte en daardoor een ruimtelijk gevoel. De camper heeft lengtebedden en is netjes afgewerkt, naar de maatstaven van het moederbedrijf Carthago.

Categorie halfintegraal campers: Knaus Van Ti Plus

In de categorie halfintegraal gaan de meeste stemmen naar de Knaus Van Ti Plus 650 MEG. De Knaus heeft de onderscheiding voor een groot deel te danken aan de techniek van het basisvoertuig van MAN, dat identiek is aan de nieuwe Volkswagen Crafter. Verder zijn de goede rijeigenschappen en de hoogwaardige, solide en wintervaste opbouw doorslaggevend.

Categorie integraal campers: Hymer B Klasse Moderncomfort

De Hymer B Klasse Moderncomfort 690 I is de winnende camper in de categorie integraal. De Hymer B Klasse heeft de nieuwe Mercedes Sprinter als basisvoertuig. De 690 van deze serie heeft een queensbed, dat zowel in hoogte als in lengte te verstellen is. Dit om meer hoogte in de garage en extra loopruimte binnen te krijgen. Het lichtgewicht chassis maakt een vrijwel vlakke bodemplaat mogelijk en herbergt alle elektronica en de watertanks.

Like dit artikel
Tweet dit artikel