NKC Kampeerauto van het Jaar 2020: Titels gaan naar Weinsberg, Carado en Dreamer

NKC Kampeerauto van het Jaar 2020

NKC Kampeerauto van het Jaar 2020: Titels gaan naar Weinsberg, Carado en Dreamer

Ook dit jaar vond er weer een verkiezing voor de Kampeerauto van het jaar 2020 plaats. Deze wordt al sinds jaren door de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club) georganiseerd. Het is een echte publieksverkiezing, al wordt er wel voorselectie gemaakt door een vakjury.

Daarna was het de beurt aan de camperaars om te stemmen. Dat kon op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, waar veel van de genomineerde campers te zien waren, en online. Er zijn in totaal zo’n 5000 stemmen uitgebracht.

Prijsuitreiking

De campers zijn ingedeeld in drie categorieën: integraal camper, halfintegraal camper en buscamper. De winnaars zijn gistermiddag bekend gemaakt op de openingsdag van de Caravana in Leeuwarden. Daar maakte cabaretier én camperaar Klaas van Eerden bekend dat volgens het camperende publiek de Weinsberg CaraCore 700, Carado T338 en de Dreamer Living Van de beste campers van 2020 zijn. Onderstaand de juryrapporten over de winnende campers:

Integraal campers: Weinsberg CaraCore

De winnende integraalcamper is de eerste integraalcamper van Weinsberg. De fabrikant schudt de markt in dit segment meteen op door een zeer concurrerend prijskaartje op tafel te leggen. De Caracore 700 MEG op Fiat Ducato is voorzien van alle gemakken en biedt de ruimte die je van een integraal van zeven meter mag verwachten.

Halfintegraal campers: Carado T338

De halfintegraal met de meeste stemmen steelt de show met heel veel extra’s die in de basisprijs zijn inbegrepen. Zodoende krijg je veel camper voor je geld bij aanschaf van de Carado T388. Daarnaast is het interieur van deze camper modern en smaakvol met veel licht, dankzij het panoramaraam boven de cabine.

Buscampers: Dreamer Living Van

De winnaar in de categorie buscamper valt op vanwege de grote U-vormige zitruimte achterin, de zogenaamde lounge. Met de dinette voor in de camper erbij heeft de Dreamer Living VAN twee zitruimten, wat vrij uitzonderlijk is, zeker in deze klasse. Boven de dinette is het hefbed geconstrueerd voor twee personen en overal in de wagen zijn slimme constructies geïntegreerd.

Te zien op de Caravana

Wie de winnende campers tegelijkertijd wil zien moet daar een ritje naar Leeuwarden voor over hebben. Ze staan tot en met 28 januari op de Caravana, achter de NKC-stand. Op die beurs staan overigens nog veel meer campers, waardoor een bezoekje aan de Caravana absoluut de moeite waard is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel