Nog meer indelingen met Smart Lounge bij Challenger

Challenger Smart Lounge camper

Nog meer indelingen met Smart Lounge bij Challenger

De zogenaamde Smart Lounge van Challenger is een slimme manier om een indeling met twee tegenover elkaar liggende banken te realiseren, welke tijdens de rit als goedgekeurde zitplaats kunnen fungeren.

De Franse camperbouwer Challenger is overtuigd van de toegevoegde waarde van dit concept en introduceert dit modeljaar maar liefst vijf nieuwe indelingen met een Smart Lounge.

De truc van de Smart Lounge zit in het feit dat de twee langsbanken in een handomdraai kunnen worden omgebouwd tot stoelen. Tijdens de rit vormt iedere bank een naar voren gerichte zitplaats voor één persoon. Bovendien kan de zitgroep ’s nachts als slaapplaats dienen. Boven de zitgroep bevindt zich namelijk een elektrisch bediend hefbed.

Ruimere zitgroep

Challenger Smart Lounge camperDoordat je tijdens stilstand niet gebonden bent aan stoelen, die volgens de wet naar de voorzijde gericht moeten zijn, heb je een veel ruimere zitgroep. Waar de meeste campers doorgaans een (krap) tweepersoons zitje met daarvoor de draaibare voorstoelen hebben, hebben de campers met een Smart lounge daar twee tweezitsbanken plus de draaibare voorstoelen. Achter de zitgroep bevindt zich aan de rechterzijde de toegangsdeur, aan de linkerzijde de keuken. Alle keukens van de Challenger campers met Smart lounge beschikken over een koelkast met een inhoud van 140 tot 175 liter.

De nieuwe indelingen betreffen bij de halfintegralen de Mageo 347 GA (naar keuze met Fiat Ducato of Ford Transit) met enkele bedden achterin en boven de zitgroep een 140 cm breed hefbed. De Mageo 308 heeft achterin een in hoogte verstelbaar eilandbed met daarvoor aan weerszijden de was- en toiletruimte. De iets langere Mageo 348 heeft een was/toiletruimte over de hele breedte, net als de Mageo 358. Die heeft bovendien een afwijkende zitgroep met aan een zijde een hoekzit. Bij de integraal campers uit de Sirius-serie zijn het de 3048 (met eilandbed) en de Sirius 3067 GA (met enkele bedden). Beide hebben een was/toiletruimte over de gehele breedte.

Like dit artikel
Tweet dit artikel