Nu ook een halfintegraal model in Hymer MasterLine serie

Hymer B-Klasse Masterline B-ML T 780

Nu ook een halfintegraal model in Hymer MasterLine serie

Vorig seizoen introduceerde Hymer de ‘Masterline’, de naam waarmee de Duitse camperproducent voortaan zijn topmodellen aanduidt. Tegelijkertijd lanceerde toen ook Hymer ook de B-klasse in deze uitvoering. Komend seizoen bestaan de MasterLine- modellen niet alleen uit integraalcampers, maar komt er ook een halfintegraal versie bij.

Niet alleen klanten willen, ook in het topsegment, een integraal camper. Aan deze klantenvraag komt Hymer nu tegemoet door nu dus ook een halfintegraal camper als Masterline uit te voeren. Geheel passend in dit segment bouwt Hymer deze op basis van een Mercedes Sprinter.

B-ML T 780

De halfintegraal versie van de Hymer Masterline gaat B-ML T 780 heten. Je herkent hem aan het sportieve maar exclusieve exterieur en een fraaie, vlakke aerodynamische kap tussen cabine en opbouw die we ook kennen van de B-Klasse ModernComfort T. Deze geeft de camper niet alleen een verbeterd rijgedrag, maar heeft ook een positief effect op luchtweerstand en dus ook op het brandstofverbruik. Aan de achterzijde zien we de voor de MasterLine kenmerkende 3D-GFK-constructie, inclusief geïntegreerde achteren en een zelfdragende bak voor de garage. Het geheel wordt sportief afgewerkt met een diffusor.

Premium basisvoertuig

Hymer vertrouwt voor de Masterline B-ML T 780 op de beproefde combinatie van Mercedes Sprinter powerhead (trekkop) en Hymer SLC chassis. In combinatie met de handgeschakelde 6-versnellingsbak of de 9-versnellingsautomaat maakt dit comfortabele kruissnelheden mogelijk met maximaal rij- en geluidscomfort en een geoptimaliseerd brandstofverbruik. Een hele reeks nuttige hulpsystemen draagt bij aan een grotere verkeersveiligheid: een actieve remassistent als standaard of de optionele Distronic Active Distance Assist, evenals optionele, op de camera gebaseerde hulpsystemen, zoals een actieve rijstrookwaarschuwing of een assistent voor grootlicht.

Beproefde eigenschappen

“Na het grote succes van onze B-Klasse MasterLine bieden wij met de B-ML T 780 nu de beproefde eigenschappen van een integraal camper in combinatie met de rijeigenschappen en voordelen van een halfintegraal model, zoals alle hulpsystemen. In het segment van premium half-integraalmodellen onder 4,5 ton is de B-ML T met zijn opbouw op de Mercedes Sprinter en het Hymer SLC chassis uniek”, zegt Christian Bauer, voorzitter van de Raad van Bestuur van Hymer GmbH & Co. KG.

Veel ruimte

In de ruime dubbele bodem heeft het chassis voldoende ruimte voor alle technische componenten, inclusief vers- en afvalwatertanks en elektrische installaties. Nog meer opbergruimte voor bagage en kampeeruitrusting wordt geboden door de grote doorlaadruimte met toegang ook van binnenuit en de garage met een laadvermogen tot 450 kilogram.

Indeling

Binnenin doet het halfintegraal model met zijn breedte van 2,35 meter qua ruimte geen enkele concessie. Vanuit de cabine via de comfortabele zitgroep met L-zitje naar het slaapgedeelte loopt de vlakke woonruimtevloer geheel door. Dit betekent dat de stahoogte van een comfortabele 1,98 meter in het gehele interieur van het voertuig gelijk blijft. Net als bij de B-ML I 780 vallen vooral de interieuraanpassingen op, met de ruime keuken met het grote werkblad en de luxueuze badkamer inclusief de royaal bemeten douche met een stahoogte tot 1,94 meter.

Voor extra privacy kan het woongedeelte worden gescheiden van het slaapgedeelte. De comfortabele eenpersoonsbedden, die meer dan twee meter lang en bijna 90 centimeter breed zijn, hebben standaard een hoogwaardig slaapcomfortsysteem. Het lichte meubeldecor met elementen in modern wit supermat en donkere kleuraccenten zorgt voor een warme en gezellige sfeer in het woongedeelte, de badkamer en keuken.

Het Duo-Core bekledingsconcept met Lounge Comfort System met twee verschillende schuimsoorten garandeert een uitmuntend zitcomfort. De dimbare sfeerverlichting op de bovenkastjes, onder het aanrecht en op de plint draagt ook bij aan de behaaglijke sfeer aan boord.

Optielijst

De optielijst van de Hymer B-Klasse MasterLine T 780 is bijna oneindig, met extra’s zoals warmwaterverwarming, volautomatische airconditioning in de bestuurderscabine of een XL Comfort Plus-deur met centrale vergrendeling, sluitingshulp en RFID-toegang.

Like dit artikel
Tweet dit artikel