Nu ook een tipitent bij Decathlon: Quechua Tepee 5.2

Decathlon Quechua Tepee 5.2 tipitent

Nu ook een tipitent bij Decathlon: Quechua Tepee 5.2

De Quechua Tepee, een heus tipimodel, is dit seizoen nieuw bij Decathlon. En die Tepee is best wel een vreemde eend in de bijt. De tentencollectie van de wereldwijd opererende Franse retailorganisatie bestaat immers voornamelijk uit boogtenten.

Gezien het feit dat tipitenten de laatste jaren steeds populairder worden, ook in de glampingwereld, wou Decathlon kennelijk niet achterblijven. De vraag is nu natuurlijk in hoeverre deze tent een succes wordt. De eerste reviews op de website van Decathlon zijn ronduit positief.

Vakantie in een tipi: de Quechua Tepee tent

De Tepee 5.2 tent is een knipoog naar de traditionele tipi’s van de inheemse Amerikanen, en de Scandinavische tipitenten, maar met een modern tintje. Daarbij zullen de ontwerpers van Decathlon ongetwijfeld ook naar de trendy Bell-tenten hebben gekeken.

Met een vleugje nostalgie die de moderne kampeerder tegenwoordig steeds meer aanspreekt, zet Decathlon een nieuwe stap in het outdoorsegment met de introductie van de Quechua Tepee tent. Dit fraai ontworpen onderkomen combineert de charme van traditionele tentvormen met hedendaags comfort en duurzaamheid.

Vijfpersoons

De Tepee tent is ontworpen voor vijf personen en biedt twee aparte slaapcompartimenten met daarvoor een ruime leefruimte. De prijs van € 1,299.99 is misschien aan de hoge kant voor wat we van de tenten van Decathlon gewend zijn, maar deze tent is zowel qua ontwerp en materialen beduidend anders.

Het materiaal van de tent is polycotton, een mix van polyester en katoen. Dit zorgt voor een comfortabele en duurzame tent die tegen een stootje kan. Decathlon heeft ook gedacht aan het gemak van de kampeerder: de tent is eenvoudig op te zetten en wordt geleverd met een isolerende mat.

Luifel als extra luxe

Een ander opvallend element is de speciaal ontworpen tarp annex luifel, die los verkrijgbaar is voor € 99,99. Deze luifel zorgt voor extra bescherming en ruimte, en verbetert het comfort van de Tepee 5.2 tent nog verder.

De kracht van Quechua

Quechua, het outdoor en tentenmerk van Decathlon, heeft inmiddels een heel aardige reputatie opgebouwd voor scherp geprijsde maar innovatieve tenten. Hun razendsnel op te zetten “2 Second Fresh & Black” tenten zijn daar een voorbeeld van, met een unieke blackout stof die zowel warmte als licht blokkeert. Met de zwaardere, duurdere Quechua Tepee tenten gaat men nu ook kijken in hoeverre men succesvol tenten in een hogere prijsklasse kan verkopen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel