Oppompbare voortenten van Outwell

outwell oppompbare voortent

Eenvoudig op te zetten, oppompbare voortent van Outwell

De oppompbare voortenten van Outwell uit de “Smart Air Awnings” collectie bieden aardig wat ruimte voor de caravan zonder dat je veel tijd kwijt bent met opzetten van een logge en zware voortent. De serie bestaat uit 3 compacte voortenten in oplopende afmetingen.

De voortenten zijn alle voorzien van één opblaasbare buis, waarmee deze tenten met het Outwell One-go concept niet alleen snel maar ook veilig kunnen worden opgezet.

De kans op vallende tentstokken welke letsel of schade veroorzaken is minimaal. De oppompbare voortenten worden overigens ook ondersteund door een twee stalen stokken en bij de 2 grootste modellen ook met een glasvezel boogstok voor de luifel.

De serie bestaat zoals gezegd uit 3 modellen: de Laguna Coast, Pacific Coast en de Venice Coast. Het grondvlak varieert van 260 x 200 cm tot 400 x 240 cm, met gewichten van 10,7 tot 18,8 kg. Het zijn dus geen volwaardige voortenten maar zogenaamde deeltenten.

De voortenten zijn voorzien van een kuipgrondzeil en kunnen eenvoudig aan de caravan worden bevestigd middels de bekende rail voor de voortent waarna je met een eenvoudige dubbelwerkende handpomp buis opblaast. Daarna is het een kwestie van een boogstok plaatsen voor de luifel, een tweetal stokken langs de zijden plaatsen en de tent vervolgens afspannen. De voortenten uit de Smart Air Awnings collectie van Outwell zijn uitgevoerd in neutraal lichtgrijs dat prima past bij de meeste caravans. Uiteraard zijn ze voorzien van meer dan voldoende ventilatiemogelijkheden, muskietengaas en deuren om ze naar alle weersomstandigheden aan te kunnen passen.

Outwell heeft onder de naam “Smart Air Touring” overigens ook een vergelijkbare serie bustenten voor buscampers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel