Opvallend complete en veelzijdige campermodule van CampBoks

Opvallend complete en veelzijdige campermodule van CampBoks

Opvallend complete en veelzijdige campermodule van CampBoks

Niet alleen bij het kamperen en reizen met de camper is flexibiliteit en mobiliteit steeds belangrijker aan het worden, maar ook in de gehele hedendaagse maatschappij. Kampeerliefhebbers hebben daarom een groeiende behoefte aan veelzijdige en innovatieve oplossingen als onderdak en vervoersmiddel tijdens hun avonturen.

Een bestelwagen of personenbus die je in een handomdraai kunt omtoveren tot vrijetijdsvoertuig of camperbusje is dan ideaal. Hier speelt CampBoks, een jonge startup uit Oostenrijk, slim op in door een unieke campermodule te ontwikkelen om een bestelwagen moeiteloos om te toveren in een volledig uitgerust camperbusje.

Doordacht ontwerp

complete en veelzijdige campermodule van CampBoksDe CampBoks onderscheidt zich door zijn doordachte ontwerp en uitgebreide functionaliteiten. Met afmetingen van 119 x 137 x 90 cm (BxTxH) en een gewicht van ongeveer 140 kilo is de box zo ontworpen dat hij in een breed scala aan voertuigen past, van VW Transporter tot Mercedes-Benz V-Klasse en vele anderen​​. Het systeem is niet alleen veelzijdig, maar ook heel gebruiksvriendelijk. De installatie is verrassend eenvoudig en er zijn geen permanente aanpassingen aan het voertuig benodigd. De module kan als groot stuk bagage worden bevestigd aan de daarvoor bestemde punten in het voertuig, waardoor deze stevig op zijn plaats blijft tijdens het rijden. Mocht de noodzaak zich voordoen, dan kan de CampBoks binnen 5-10 minuten weer worden verwijderd, zonder enige sporen na te laten​​. Daardoor kunnen gebruikers binnen enkele minuten switchen van een bestel- of personenbusje naar een voertuig met een comfortabele slaap- en leefruimte.

Compleet

Een van de meest opvallende kenmerken van de CampBoks is dat hij voor een losse kampeermodule best wel compleet is uitgevoerd. Het gaat misschien te ver om te zeggen dat hij van alle gemakken is voorzien maar hij beschikt bijvoorbeeld over een uitschuifbaar gedeelte met een draagvermogen tot 70 kg, twee waterreservoirs van elk 12 liter inclusief automatische pomp en vulstandindicatie, een douchekop met 3 meter lange slang en een afneembare wastafel, een 1-pits kooktoestel, en een 15 liter koelbox die voedsel en dranken tot -20 graden kan koelen. Daarnaast is de module voorzien van een multifunctionele tafel en een comfortabele matras, waardoor gebruikers kunnen genieten van een goede nachtrust, waar hun avonturen hen ook brengen.

In productie

Na de positieve ontvangst van het concept op CampBoks op evenementen zoals Abenteur & Allrad in Bad Kissingen, de Caravan Salon in Düsseldorf en de (Oostenrijkse) Caravan Salon in Wels, heeft Campboks besloten dat er een sterke vraag is naar dergelijke innovatieve kampeeroplossingen. De module van Campboks gaat daarom daadwerkelijk in productie. Hij is nog niet uit voorraad leverbaar maar geïnteresseerden kunnen hem wel online configureren en zich dan op de wachtlijst laten plaatsen. Wie de CampBoks persoonlijk wil zien, zal er een ritje naar het Oostenrijkse Neufurth voor over moeten hebben. Dat ligt precies tussen Salzburg en Wenen in.

Like dit artikel
Tweet dit artikel