Polydrop maakt speciale campingtrailer voor elektrische auto’s

Polydrop P17 campingtrailer EV's

Polydrop maakt speciale campingtrailer voor elektrische auto’s

Het Amerikaanse bedrijf Polydrop maakt al sinds 2017 bijzondere ‘camping trailers’, ook wel ‘teardrop trailers’ genoemd. Het kwam in 2019 in het nieuws toen het de eerste hoekige Polydrop-trailer introduceerde.

Er zijn in de tussentijd verschillende variaties van gebouwd. De meest recente versie is de P17A, deze is speciaal ontwikkeld om met een elektrische auto te trekken en om meerdere dagen ‘off-grid’ te kunnen kamperen.

Weinig invloed op rijbereik elektrische auto

Deze P17A vormt een behoorlijke upgrade ten opzichte van de standaard Polydrop trailer. Men heeft hierbij ook goed onderzocht hoe het trekken van een aanhangwagen de actieradius (het rijbereik op een acculading) van een elektrisch voertuig vermindert. Volgens Polydrop hoef je je met de P17A geen zorgen te maken dat de actieradius radicaal vermindert. Polydrop testte het op een Tesla Model 3 Long Range uit 2013. Daarbij was er sprake van een 20-25 procent kleinere actieradius. Bij andere trailers was er vaak sprake van een vermindering van maar liefst 50 procent.

Ruimer

De P17A is net als het vorige model iets meer dan 4 meter lang maar is ruim 15 centimeter breder geworden. Dat maakt op zo’n compacte trailer aardig wat uit. Door het verwijderen van de keuken onder de achterklep, die nu optioneel is en dan langs de zijkant wordt geplaatst, heeft de trailer van binnenuit een directe toegang tot de achterklep. Dit resulteert in een meer binnenruimte en, misschien net zo belangrijk, een betere ruimtelijke indruk. Verder biedt de trailer ene ruime slaapplek met een volwaardige matras en behoorlijk wat opbergruimte. Er zijn aan iedere wand twee opbergruimtes aan elke wand. Bij de achterklep is nog een grotere kast met ruimte om kleren op te hangen. Dat is voor zo’n teardrop trailer en ook voor Polydrop een bijzondere toevoeging.

Keuken

De achterklepkeuken wordt bij dit model als extra aangeboden. Hij omvat een koelkast, inductiekookplaat en gootsteen. Ook bevat hij een vers- en grijswater tanks en de nodige opslagruimte voor kookgerei en servies.

Off-grid kamperen

Voor kampeerders die, zoals in Amerika vrij gebruikelijk is, enkele dagen “off-grid” willen kamperen, heeft Polydrop beweert een eigen accupakket en diverse andere zaken beschikbaar. Voor Amerikaanse kampeerders is ook dan een HVAC vaak het belangrijkst, HVAC is de Engelse afkorting van “heating, ventilation en air conditioning”. Ook dat heeft de P17A. In combinatie met de dikke isolatie is de P17 een “all-season” trailer.

Hij wordt standaard met een 2,4 kWh LiFePO-accu geleverd. Deze is vlak in het aluminium frame geïntegreerd, net zoals bij een elektrische auto. Dat gewicht onderin geeft de trailer ook een uitstekende stabiliteit. Kampeerders kunnen de accu eventueel upgraden naar een capaciteit van 4,8 of 12 kWh.

Op het dak van de P17A bevindt zich een standaard 260 W zonnepaneel, optionele is er ook een zonnepaneel van 520 W beschikbaar. Polydrop schat dat met een 12 kWh accu een off-grid periode van 6 dagen mogelijk is, waarbij gebruikt men drie uur per dag de airco of verwarming, vier uur per dag de LED-verlichting, 10 uur lang de koelkastgebruik en zeven uur de bluetooth-luidsprekers.

Kostbaar verhaal

De meeste teardrop-trailers zijn behoorlijk betaalbaar. Dat gaat uiteraard niet op voor een high-tech product als de Polydrop P17A. Hiervan begint het prijskaartje bij 24.990 dollar met het accupakket van 2,4 kWh en een zonnepaneel van 260 watt, zonder luidsprekers en zonder keukentje. Upgrades kunnen de prijs nog flink verhogen. Vooral de grotere accupakketten zijn kostbaar.

Like dit artikel
Tweet dit artikel