Quechua 2 Seconds Easy tent nu ook in driepersoons versie

Quechua 2 Seconds Easy tent - driepersoons

Quechua 2 Seconds Easy tent nu ook in driepersoons versie

In 2003 besloot Decathlon om een extreem snel op te zetten tent te ontwikkelen, die men onder het merk Quechua op de markt zou brengen. Zo’n twee jaar later zag de eerste Quechua 2 Second Tent het levenslicht. Hoewel Quechua met dit concept niet de allereerste was, was deze tent toch een sensatie.

Een tent die je in twee seconden op kon zetten door hem simpelweg een stukje in de lucht te gooien en die je ook in een mum van tijd kon invouwen, was immers ongehoord. Bovendien wist Decathlon deze tentjes tegen een onverslaanbare prijs op de markt te brengen, en dat zelfs in een dubbeldaks uitvoering. Al snel stonden de campings bij de grote festivals vol met dit soort tentjes.

Van 2 Second naar 2 Second Easy

Inmiddels heeft Decathlon een slimmere ’Easy’ opvolger op de markt gebracht, en die komt er nu ook in een ruimere driepersoons versie. De 2 Second tenten en soortgelijke ‘uitwerptenten’ vormen ingevouwen een grote platte schijf. Met behulp van een handgreep en twee schouderriemen kun je die wel op de rug dragen, maar meenemen in een rugzak of fietstassen is er niet bij. Ook het invouwen van die twee eigenwijze hoepels is niet voor iedereen weggelegd. Veel mensen lukt het na enige oefening prima, voor andere mensen blijft het een strijd met hun motoriek.

Klein op te rollen

Daarom introduceerde men twee jaar geleden de 2 Second Easy. Deze zijn net zo snel op te zetten maar zijn veel gemakkelijker in te vouwen. Je ziet het op bovenstaande video: het is een kwestie van op twee knoppen drukken en hij zakt zo in elkaar. Daarna is het een kwestie van inrollen. Bovendien is de 2 Second Easy – in tegenstelling tot zijn voorloper – net als een normale tent tot een dikke rol op te vouwen. Helaas is hij niet bepaald lichtgewicht. Voor gebruik in of op de rugzak is hij te groot en te zwaar maar voor mensen die met de fiets, motorfiets of auto op pad gaan is hij prima geschikt. Verder is de Easy ook uitgevoerd als “Fresh & Black”, zodat hij binnen een stuk koeler en donkerder is.

Nu ook voor drie personen

Quechua 2 Seconds Easy tent - driepersoonsDe tweepersoons Quechua 2 Second Easy die Decathlon twee jaar geleden op de markt bracht, wordt dit voorjaar aangevuld met een grotere versie. Die is geschikt voor drie personen maar natuurlijk ook handig als je met zijn tweetjes bent maar wat meer ruimte wilt. De driepersoons versie van de Quechua 2 Second Easy voor drie personen heeft een 38 cm bredere binnentent, waardoor die bijna vierkant is: 205 x 210 cm. Ook is de tent bijna 18 centimeter hoger. Met een hoogte van 127 centimeter heb je een stuk meer binnenruimte. Opgeklapt en ingerold meet de 2 Second Easy 3P zo’n 71 x 22 x 22 cm en weegt hij 8,2 kilo.

het pakket dat ontworpen is om het interieur tot 30 F koeler en 99 procent donkerder te houden dan het anders zou zijn. Dat klinkt als een comfortabelere nacht (en ochtend) slapen als we er ooit een hebben gehoord.

Like dit artikel
Tweet dit artikel