Rapido C-serie: extra compacte halfintegraal campers

Rapido C-serie halfintegraal campers

Rapido C-serie: extra compacte halfintegraal campers

In navolging van diverse Duitse en Sloveense camperfabrikanten gaat ook het Franse Rapido smalle, compacte halfintegraal campers bouwen. Dit soort modellen bieden meer ruimte en indelingsmogelijkheden dan een buscamper en hebben  betrekkelijk compacte afmetingen.

De nieuwe C-serie van Rapido is slechts 2,17 meter breed en is komend seizoen leverbaar in drie verschillende indelingen. Deze staan alle drie op basis van een Fiat Ducato met verlaagd chassis.

Basisvoertuig

Standaard heeft het Fiat Ducato-basisvoertuig een 140 pk turbodiesel. Optioneel is ook een 160 pk en 180 pk motor leverbaar, alsmede de bekende automatische transmissie met negen versnellingen. Ook bij de Rapido C-serie zijn het dak, de wanden en de vloer geheel houtvrij uitgevoerd van hagelbestendig glasvezelversterkt kunststof. Voorts zijn ze uitgerust met vlakke kozijnramen alsmede een panoramavenster.

Indelingen

De drie indelingen in de nieuwe C-reeks zijn 5,99, 6,72 en 6,99 meter lang. De kleinste is de C56, deze heeft achterin een Frans bed met daarnaast de was/toiletruimte. Halverwege de rechterzijde zien we het keukenblok. Links voorin is de zithoek met een hoekbankje. Bovendien kan de zithoek worden omgebouwd naar een tweepersoonsbed, zodat de camper of 4 slaapplaatsen beschikt. De toegangsdeur is dan alleen niet meer te gebruiken.

De iets langere C55 heeft een voorin een overeenkomstige indeling, maar dan met enkele bedden achterin. De was/toiletruimte is verhuisd naar halverwege de rechterzijde.

Het langste model uit de C-serie is de C86. Deze beschikt over een heus eilandbed met aan weerszijden een smalle kast. Directe voor het slaapgedeelte bevindt zich de was/toiletruimte met aparte doucheruimte.

Ondanks de grotere lengte heeft deze camper maximaal 3 slaapplaatsen. De zitgroep bestaat behalve de voorstoelen uit kleine langsbanken aan weerszijden van de tafel. Die kunnen worden omgebouwd naar normale, naar voren gerichte zitjes en ook naar een eenpersoonsbed.

Like dit artikel
Tweet dit artikel