Doe mee met de Caravanrace op Zandvoort

Red Bull Caravanrace op Zandvoort

Doe mee met de Caravanrace op Zandvoort

Wie zich nog de legendarische caravanrace kan herinneren, als onderdeel van het ‘Achteruitrijden’ met oude Dafjes: de Caravanrace is sinds weer terug, ditmaal als onderdeel van de Jumbo racedagen.

Deze racedagen vinden plaats tijdens het Pinksterweekend op Circuit Zandvoort. Het team van Red Bull zal hier aanwezig zijn. De Caravanrace is ook dé gelegenheid om Max Verstappen en Daniel Ricciardo van nabij te kunnen bewonderen. Deze F1-coureurs zijn namelijk ook de jury van de Caravanrace, die de 14 deelnemende teams moeten beoordelen.

Caravanrace

Vorig jaar werd er al een duidelijke hint naar de terugkomst van de Caravanrace gegeven, toen er een filmpje werd verspreid van Max Verstappen en Daniel Riccardo, die met hun Aston Martin mét caravan tegen elkaar aan het racen waren. Wie aan de Caravanrace mee wil doen: je kunt je nog tot 8 mei aanstaande aanmelden via redbullcaravanrace.nl. De caravans voor de Caravanrace worden belangeloos geleverd door leden van BOVAG Caravan- en Camperbedrijven. Bovendien levert BOVAG ook een bijdrage in de levering en het klaarmaken van de trekauto’s. Om mee te kunnen doen, dien je net zo’n slappe lach te hebben als beide Red Bull-coureurs en daar ook een leuke video van te maken. Er zijn slechts 14 plaatsen beschikbaar dus de lat ligt behoorlijk hoog.

Creativiteit vereist voor goede startpositie

Er is ook de nodige creativiteit vereist om goed aan de start te kunnen verschijnen. Naast de 2 caravans van Ricciardo en Verstappen mogen er nog 14 caravans meedoen. De Red Bull-coureurs rijden op 20 mei met hun Aston Martins plus caravan door de Zandvoortse duinen. Daarna gaan zij de deelnemende teams beoordelen op hun creativiteit. Die moeten er namelijk met verf en spuitbussen voor zorgen dat hun caravan het meeste opvalt. De caravan die naar het oordeel van Max en Ricciardo het meest opvalt, krijgt de beste startpositie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel