Registratieplicht kenteken Brussel vervallen

Brussel milieuzone

Registratieplicht kenteken Brussel vervallen

Sinds vorig jaar was het voor Nederlanders verplicht om je kenteken online te registreren, als je Brussel wilde bezoeken. Die verplichting blijkt inmiddels te zijn vervallen.

De registratie van het kenteken was noodzakelijk, omdat de Belgische autoriteiten op die manier konden controleren aan welke milieu-eisen het voertuig voldoet.

De registratieplicht gold niet alleen voor oudere, maar ook voor moderne (schone) voertuigen. Iedereen die zijn kenteken niet vooraf registreerde, liep sinds begin dit jaar ook daadwerkelijk kans op een boete van honderdvijftig euro. Naar nu blijkt, konden de Belgische autoriteiten de voertuiggegevens al sinds vorige zomer bij de Nederlandse RDW opvragen. De registratieplicht was toen in feite dus al overbodig. Deze verplichting is daarom komen te vervallen.

Nog steeds verbod op oude benzine- en dieselauto’s

De registratieplicht mag dan wel afgeschaft zijn, dat geldt uiteraard niet voor de milieuzone die in Brussel van toepassing is. Dieselvoertuigen van voor 2001 (Euroklasse 2 of ouder) en benzinevoertuigen van voor 1997 (Euroklasse 1 of ouder) mogen daar niet in. Wie dat wel doet, riskeert een boete van 350 euro.

Dagkaart kopen

Mensen die toch per se met zo’n voertuig de milieuzone in willen, kunnen voor 35 euro een dagkaart kopen. Dat mag echter maar maximaal acht keer per jaar. Om zo’n kaart te kopen, die je je vooraf te registreren op www.lez.brussels.

Like dit artikel
Tweet dit artikel