Silver Mini Freestyle 300 Racing: caravan voor motorrijders

Silver Mini Freestyle 300 Racing:

Silver Mini Freestyle 300 Racing: caravan voor motorrijders

Silver, een van de merken van de grote Franse Trigano Group, kennen we in Nederland vooral van de compacte hefdakcaravans. Die worden over het algemeen verkocht aan de wat oudere, maar sportief ingestelde kampeerders.

De van deze caravans afgeleide Mini Freestyle 300 Racing is ook bedoeld voor sportief ingestelde kampeerders, maar dan op een heel andere manier.

Goot voor motorfiets

Silver Mini Freestyle 300 RacingDe opvallende en vlot ogende 300 Mini Freestyle 300 Racing is namelijk ontwikkeld voor mensen die in de caravan een motorfiets mee op vakantie willen nemen. Achterin de 4,42 meter lange 300 Racing kan een deel van de bodem naar beneden worden geklapt. Op dat deel bevindt zich ook een goot, zodat je je motorfiets zo door de extra brede achterdeur naar binnen kunt rijden. Wie een zware motorfiets mee wil nemen – de caravan heeft een totaal laadvermogen van ruim 400 kilo – kan gebruik maken van de optionele elektrische lier.

Indeling

Verder biedt de caravan een redelijk klassieke indeling voor caravans met een achterdeur. Voorin is een riante standaardzit die omgebouwd kan worden tot een king-size tweepersoonsbed. Wie wil, kan de banken ook als eenpersoonsbed gebruiken maar moet er dan rekening mee houden dat deze maar 190 cm lang zijn. Op die manier kun je ook in de caravan slapen zonder dat je de motorfiets naar buiten moet rijden. Ideaal voor een overnachting onderweg.

Linksachter bevindt zich een compact keukenblokje met twee gaspitten, een spoelbakje en een koelkast met een inhoud van 70 liter. De Silver Mini Freestyle 300 Racing heeft niet alleen een verswatertank van 45 liter maar ook nog een afvalwatertank van 30 liter. Rechtsachter is het de fabrikant gelukt om een draaibaar cassettetoilet achter een halfhoog deurtje te verstoppen. Douchen kan ook in de caravan, maar dat moet dan op het neerklapbare gedeelte waar je je voeten aan de goot voor de motor kunt bezeren. Ook het in- en uitstappen moet via die achterdeur waarbij de goot een behoorlijk obstakel is.

Like dit artikel
Tweet dit artikel