SpaceCamper introduceert veelzijdige campermodules voor VW T7 Multivan

SpaceCamper Modular

SpaceCamper introduceert veelzijdige campermodules voor VW T7 Multivan

In Duitsland is SpaceCamper een begrip als het gaat om het tot camper ombouwen van Volkswagen bestelwagens. De in Darmstadt gevestigde camperbouwer is gespecialiseerd in de meest uiteenlopende, innovatieve inrichtingen.

Daarom mag SpaceCamper zich op de grote Duitse beurzen doorgaans steevast verheugen in een grote schare fans. Tot nu toe bood SpaceCamper altijd compleet ingerichte buscampers aan. Op de CMT in Stuttgart hat SpaceCamper een primeur: het bedrijf presenteerde voor het eerst sinds lange tijd een set modules waarmee je zelf een bestelwagen tot camper om kunt bouwen.

Eindeloos te combineren

Op de CMT in Stuttgart presenteerde SpaceCamper een modulaire uitrusting die speciaal is ontwikkeld voor de nieuwe VW T7 Multivan met lange wielbasis. Het is een heel veelzijdig concept met de naam Space Camper Modular Serial 7. Hiermee kan de koper de inrichting van zijn camper – of eigenlijk een kampeerbusje – verregaand individueel bepalen. Het concept is geschikt voor zowel bestaande T7’s en uiteraard ook voor nieuwe voertuigen. Het concept omvat modules met bedelementen, kasten, tafels, uittrekbare opbergelementen voor de achterkant van het voertuig en diverse kookaccessoires. Het bijna 4000 euro kostende basispakket bestaat uit een bedkussen, tafel en tafelboxen. Aanvullende modules zijn afzonderlijk verkrijgbaar en kunnen naar behoefte met elkaar worden gecombineerd. Je kunt de afzonderlijke stoelen door middel van de rails in vloer verschuiven en op verschillende manieren met elkaar en de andere modules combineren. Je kunt kiezen voor een inrichting met vijf, zes of zelfs zeven zitplaatsen waarbij er in alle gevallen ruimte voor een bed is.

Modules

Het bedelement heeft namelijk een afzonderlijk bedkussen voor elke afzonderlijke stoel, wat buiten gebruik achter de betreffende stoel wordt opgeborgen. Dat heeft het voordeel dat één persoon eventueel al kan gaan slapen terwijl de anderen nog bij elkaar zitten. Achter de voorstoel kan een draaibare tafel worden geplaatst. Deze kun je naar bijna iedere hoek van de woonruimte verplaatsen. Op de tweede zitrij dienen de tafelkastjes aan weerszijden de stoelen als opbergruimte. Ook deze worden aan de stoelen bevestigd en bewegen dus met de stoelen heen en weer.

In de bagageruimte kunnen nog grote uitrekbare opbergelementen worden geplaatst. Die zijn verkrijgbaar in twee breedtes (40 en 60 centimeter) zodat je ook die naar wens kunt samenstellen. Ook kunnen ze worden uitgerust met een keukenmodule en een koelbox. Naast een uitklapbare gootsteen bevat de keukenmodule ook douchekraan voor gebruik in de keuken en voor de persoonlijke verzorging. Uiteraard bevat de keukenmodule ook een kooktoestel. Daarbij is SpaceCamper zo verstandig geweest om daar niet op te bezuinigen. In plaats van de gebruikelijke goedkope éénpits kooktoestelletjes heeft SpaceCamper gekozen voor een fatsoenlijk tweepits kooktoestel van Primus.

Tevens biedt SpaceCamper een aantal aanvullende accessoires die het verblijf in de Multivan nog verder veraangenamen, zoals een verduistering voor de bestuurderscabine en de schuifdeur en ook een douchegordijn.

Like dit artikel
Tweet dit artikel