Spazio 1 van AmorA: extra korte buscamper met slim bedsysteem

AmorA Spazio 1

Spazio 1 van AmorA: extra korte buscamper met slim bedsysteem

De Nederlandse buscamperbouwer AmorA is nog niet zo heel erg bekend dat kan snel veranderen. AmorA heeft namelijk een aantal interessante indelingen ontwikkeld.

Zo introduceerde AmorA dit najaar de nieuwe Spazio 1. De kleinste buscamper van AmorA, gebaseerd op de Fiat Ducato met korte wielbasis. Door het speciale bedsysteem biedt deze camper evengoed behoorlijk wat leef- en slaapruimte.

AmorA campers heeft de diverse indelingen verdeeld aan de hand van de constructie van het bed. Er is een lijn campers met een RollOverLiftBed en een lijn met het LowSteadybed. Het eerste bed is een vrij hoog geplaatst bed dat overdag is ingeschoven. Daardoor heb je overdag lekker veel leefruimte en beschik je over een ruime keuken. Als je wil slapen, rol je het bed (over de keuken heen) een stuk naar voren en beschik je daardoor over een bed van riante afmetingen. Dat kan een dwarsbed zijn, maar ook in de lengte. Dat biedt nogal wat mogelijkheden, waaronder een bed van 180 x 200 cm wat voor een buscamper van nog geen 6 meter lengte uitzonderlijk groot is. Wie liever een vast bed wil, of enkele bedden, kan bij AmorA kiezen voor een buscamper met LowSteadyBed systeem.

Extra kort

De buscamper die AmorA recentelijk introduceerde is de de Spazio 1. Deze is gebaseerd op de kortste wielbasis van de Fiat Ducato en is dus maar 540 cm lang. Dat rijdt natuurlijk wel zo prettig want zo’n korte buscamper is een stuk wendbaarder en maakt het parkeren ook een stuk makkelijker. Er is geen achterbank anders zou de Spazio 1 ook nog eens heel goed voor dagelijks vervoer kunnen worden ingezet. De camper heeft geen verhoogd dak wat uiteraard de nodige windvang en dus ook brandstof scheelt. De benodigde stahoogte wordt gerealiseerd door het hefdak.

Het slimme eigen RollOverLiftBed systeem is als het is ingerold ongeveer even breed als een eenpersoonsbed. Uitgerold biedt het een slaapruimte van 196 x 138 cm meer dan genoeg plaats. AmorA heeft in de opstap van het bed een chemisch toilet weggewerkt. De keuken bevindt zich vanwege de geringe lengte en het bedsysteem aan beide zijden van de camper.

Like dit artikel
Tweet dit artikel