Stena Line gaat varen tussen Ierland en Frankrijk

Stena Line

Stena Line vaart vanaf april 2014 tussen Frankrijk en Ierland

HOEK VAN HOLLAND – Stena Line gaat met de Ms Celtic Horizon varen tussen het Ierse Rosslare en het Franse Cherbourg. Het is de eerste vaarroute van de ferrymaatschappij tussen Ierland en het Europese vasteland.

Ferrymaatschappij Stena Line heeft de veerdienst Celtic Link overgenomen. Deze ferry vaart momenteel drie keer per week tussen Ierland en Frankrijk en zal vanaf april onder de vlag van Stena Line varen, het hele jaar rond. De ferry, Ms Celtic Horizon, die op de nieuwe route gaat varen, biedt plaats aan 1000 passagiers, 200 auto’s en 120 vrachtwagens.

Noordzee en Oostzee

Stena Line beschikt over een vloot van 37 vaartuigen en vaart op 22 ferryroutes op de Noordzee en de Oostzee, tussen Engeland, Ierland, Scandinavië en Letland. Voor een overtocht naar Engeland vanuit Nederland kies je voor een vertrek uit Hoek van Holland. Daarvandaan vaart Stena Line naar Harwich. De overtocht duurt enkele uren, die je desgewenst slapend kunt doorbrengen als je kiest voor de nachtboot. Voor een tocht naar Ierland rijd je vanuit Harwich in 6 tot 8 uur door naar één van de vier havens aan de Ierse zee. Je kunt kiezen uit Liverpool, Holyhead, Cairnryan of Fishguard om de oversteek te maken van Engeland naar Ierland.

Rondreis

Wie naar Noorwegen, Zweden of Letland wil, heeft nog meer keuze uit vertrek- en aankomsthavens. De dichtstbijzijnde vertrekpunten vanuit Nederland naar Scandinavië en Letland zijn Kiel en Travemünde. Beide liggen op ruim 500 km van Utrecht. Tip voor een rondreis: voor alle ferryroutes geldt dat je terug een andere overtocht kunt boeken dan heen. Stena heeft voor caravanrijders en camperaars verschillende boekingsopties.

Like dit artikel
Tweet dit artikel