Stoere Launch Pad Van buscamper van Outside Van

Launch Pad Van buscamper van Outside Van

Stoere Launch Pad Van buscamper van Outside Van

Het in het Amerikaanse Portland gevestigde bedrijf Outside Van is gespecialiseerd in het ombouwen van bestelwagens tot campers voor de meest uiteenlopende doeleinden. Deze zijn bedoeld voor normale uitstapjes, expedities, jagers, skiërs, motorrijders, fietsers en nog veel meer.

Omdat het nooit standaardproducten zijn, wordt daar nooit zoveel over verteld. Maar voor de Launch Pad Van maakt men een uitzondering. En het moet gezegd: zulke stoere campers zie je niet vaak.

Voor jagers

Aan de interieurfoto’s is duidelijk te zien dan de Launch Pad Van bedoeld is voor iemand die hem tijdens zijn jachtpartijtjes zal gaan gebruiken. Het basisvoertuig is een Mercedes Sprinter met vierwielaandrijving die aan de buitenkant is gespoten en gewrapped in trendy camouflagekleuren. Het is een verlengde en verhoogde versie, die een zee aan ruimte biedt. Er is dan ook meer dan genoeg plek om de jachtuitrusting mee te nemen e overzichtelijk op te bergen.

Ook voor buitenmensen

Maar wie niet van jagen houdt maar er gewoon graag in de natuur op uit trekt, zal in deze stoere camper ook niet veel te kort komen. De Launch Pad Van heeft een functionele en slimme indeling, die ook nog kan worden aangepast aan het doel van de trip en het aantal reizigers. De zitgroep achterin biedt de mogelijkheid voor drie verschillende indelingen, van banken tot een groot bed. Voorin staan vier gehomologeerde ‘captains chairs’. De tweede zitrij kan zo nodig worden verwijderd.

Gasloos

De camper is geheel gasloos. De keuken heeft behalve een koelkast, spoelbak en bergruimte een inductiekookplaat. Als huishoudaccu is er een grote 630 Ah lithiumaccu aanwezig, aangevuld met een 2000 watt omvormer zodat er voldoende elektriciteit om alle apparatuur is.

Launch Pad Van buscamper van Outside VanOm de energievoorziening op peil te houden heeft de Launch Pad Van ook zonnepanelen op het dak, die een capaciteit van 835 W hebben.

Het ‘stoere’ gedeelte van de buscamper wordt gevormd door de dubbele achterwielen en rondom offroad banden, speciale schokbrekers, een Warn lier, Backwoods bumpers, MaxTrax Recovery boards, opbergrekken, Pelican koffers en verschillende hangmatten.

Like dit artikel
Tweet dit artikel