Stoere studiemodellen van MAN TGE buscamper op CMT

MAN TGE camper 4x4

Stoere studiemodellen van MAN TGE buscamper op CMT

De nieuwe Volkswagen Crafter heeft een zusje, namelijk de TGE van het Duitse MAN. Dit merk kennen we bij de campers eigenlijk alleen als basis voor grote, stoere expeditiecampers.

Vanwege het wereldwijde servicenetwerk is MAN het favoriete merk onder de ‘Overlanders’ die met een grote expeditiecamper de wereld willen verkennen.

MAN TGE camper 4x4Op de CMT, de morgen de deuren opent in Stuttgart, zal MAN twee studiemodellen van de TGE presenteren. Beide sluiten mooi aan bij het ‘expeditie imago’ van MAN. Ze zijn namelijk allebei voorzien van vierwielaandrijving, een verhoogd chassis en brede terreinbanden. Hiermee onderscheidt MAN zich overigens ook van de andere buscampers die momenteel op basis van de nieuwe VW Crafter op de markt komen. Hoewel die Crafter ook met vierwielaandrijving (4Motion) leverbaar is, zijn het over het algemeen toch meer ‘normale’ campers.

Als basisvoertuig gebruikte MAN de eerder ontwikkelde uitvoering om de TGE ook als begeleidingsvoertuig voor speciale transporten in te zetten. Hiervoor paste MAN een TGE met de standaard wielbasis, verhoogd dak en een 177 pk dieselmotor.

Het ene studiemodel heeft een indeling die specifiek voor twee personen is ontworpen, waarbij veel nadruk op flexibiliteit is gelegd. De meubels zijn namelijk voor een deel verplaatsbaar en/of uitneembaar zodat je er bijvoorbeeld ook een motorfiets in de camper mee zou kunnen nemen. Het andere studiemodel heeft een meer klassieke indeling, met vast gemonteerde interieurdelen en ook een hefdak met twee slaapplaatsen.

Like dit artikel
Tweet dit artikel