Summertime in het Erwin Hymer Museum

Erwin Hymer Museum

Feest in het Erwin Hymer Museum

BAD WALDSEE – Reizigers zoals caravanners en camperaars vormden door de decennia heen een aardig bont gezelschap. Denk maar eens aan de oude VW buscampertjes, die met name in de hippie-tijd in allerlei bonte kleuren op de wegen te zien waren.

Ter ere van al die stijlen, kleuren en smaken die de afgelopen jaren op de vakantieroutes te zien waren, organiseert het Erwin Hymer Museum het zogenaamde „Summertime!“ feest.

Dit feest wordt georganiseerd op 15 en 16 augustus aanstaande. Het vindt uiteraard plaats in het Erwin Hymer Museum waar de bezoekers op het grote buitenterrein worden verrast met een expositie die hen door alle verschillende stadia van de geschiedenis van het kamperen voert. Er is een keur aan allerlei bont gekleurde recreatievoertuigen te zien, waarvan de ene nog mooier is gerestaureerd dan de andere en ook in technisch opzicht nog helemaal rijklaar zijn. Het feest is een prachtige gelegenheid om die mooie vervlogen tijden van weleer nog een keertje opnieuw te beleven.

Bont programma

Bovendien biedt het feest meer dan alleen maar recreatievoertuigen, er is ook een bont programma samengesteld waarin Tommy Krappweis en zijn Werner allerlei leuke, en amusante verhalen over het kamperen door de jaren heen presenteren. De werkplaats van het museum geeft tips over de restauratie van caravans en campers en ervaren kampeerders lichten toe hoe het kamperen vroeger in zijn werk ging. Uiteraard is er ook de nodige muziek, dans en andere entertainment en kunnen de gasten genieten van een hapje en een drankje

Meer informatie is te vinden op de website van het Erwin Hymer Museum.

Like dit artikel
Tweet dit artikel