Tarptent introduceert met de Rainbow Li een nog lichter Dyneema boogtentje

Tarptent introduceert met de Rainbow Li een nog lichter Dyneema boogtentje

Tarptent introduceert met de Rainbow Li een nog lichter Dyneema boogtentje

De vermaarde Amerikaanse producent van ultralichtgewicht tentjes Tarptent heeft heel lang gewacht met het bouwen van boogtenten. Dit omdat men ervan overtuigd was dat noktenten een betere ruimte/gewichtsverhouding hebben.

Maar de markt vraagt nu eenmaal ook om boogtenten. En zo komt het dat Tarptent voor komend zomerseizoen alweer een nóg lichter model in dit segment introduceert. De Tarptent Rainbow Li is zelfs de lichtste boogtent die Tarptent ooit gemaakt heeft en weegt totaal slecht 811 gram.

De van het befaamde Dyneema vervaardigde Tarptent Rainbow Li is de één-persoons versie van de ook al vederlichte Double Rainbow Li, die Tarptent vorig jaar op de markt bracht. Hij is ondanks het lage gewicht behoorlijk ruim voor een eenpersoons tent, dus ideaal voor diegenen die extra vloerruimte hebben voor een langere/bredere slaapmat. Het grondvlak van de binnentent meet 224 x 91 centimeter, de binnentent is 107 cm hoog en biedt bovenin dankzij het dwarsstokje daar nog behoorlijk wat hoofdruimte. Het voorhofje heeft een diepte van 58 centimeter.

Naar keus geheel vrijstaand

Om gewicht te besparen is de Rainbow Li niet alleen van Dyneema vervaardigd, maar heeft ook slechts een ingang aan één zijde. Als je hem ondersteunt met je trekkingstokken kan hij geheel vrijstaand – dus zonder een enkele haring – staan. Maar als je die niet mee wilt nemen zul je hem op 6 punten met een haring aan de grond vast moeten zetten. De trekkingstokken zijn eventueel ook te gebruiken om de flappen van de vestibule als windscherm op te zetten.

Sterk maar dun Dyneema

Veel privacy moet je van zo’n Dyneema tentje niet verwachten. De dunne – maar oersterke – stof is enigszins doorzichtig en ook de muskietengaas binnentent voegt daar weinig aan toe. Het tentje is dan ook bedoeld om ergens middenin de wildernis op te zetten waar je geen last van inkijk hebt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel