Thor Industries richt Hymer USA op

Thor Industries richt Hymer USA op

Thor Industries richt Hymer USA op

Thor Industries, het Amerikaanse bedrijf achter de Erwin Hymer Group, kondigde gisteren de oprichting van de dochteronderneming Hymer USA aan.

Deze nieuwe dochteronderneming richt zich op de productie en verkoop van recreatievoertuigen conform de Europese fabricagemethoden, automatisering en controlestandaarden. Dit is een primeur voor de Noord-Amerikaanse camperindustrie.

Eerste voertuigen rollen eind dit jaar van de band

De vestigingsplaats van Hymer USA wordt in Bristol (Indiana). De eerste recreatievoertuigen zijn naar verwachting in het vierde kwartaal van het kalenderjaar 2020 beschikbaar. De aankondiging volgt op de overname door Thor in 2019 van de Europese Erwin Hymer Groep (EHG). Door deze overname ontstond de grootste camperfabrikant ter wereld, met leidende posities op beide continenten. De Erwin Hymer Group is sinds jaar en dag marktleider op de Europese markt voor campers en een van de grootste fabrikanten van campers in Europa. Het concern staat bekend om zijn innovatie, design en productkwaliteit.

Positieve feedback van dealers

“We zijn erg trots op ons uitgebreide merkenportfolio, waardoor we van oudsher kunnen inspelen op de uiteenlopende behoeften van zowel onze dealers als de consument. Het Hymer merk en productaanbod kreeg al een zeer positieve feedback van ons Noord-Amerikaanse dealernetwerk”, aldus Bob Martin, President en CEO van Thor Industries. “Het leveren aan de Noord-Amerikaanse markt van de innovatie, het ontwerp en de kwaliteit waarvoor het Hymer merk bekend is, zal de consumenten en dealers ten goede komen. Het zal de leidende positie van Thor binnen de markt verder versterken. Dit zal naar onze mening op lange termijn een sterke waarde opleveren voor onze investeerders”.

Aanzienlijke voordelen

“Wij verwachten aanzienlijke voordelen in de samenwerking met ons Duitse team en het leren van elkaar. We gaan unieke producten aanbieden om onze klanten jaren van plezierige ervaringen te bieden. Nu we het gecombineerde talent van onze bedrijven beginnen te benutten en best practices over de hele wereld delen, zijn we optimistischer dan ooit over de toekomst”.

Eerste fasen overname EHG zijn afgerond

Thor Industries heeft de eerste fasen van de integratie van de overname van de Erwin Hymer Group al afgerond. Dit gebeurde onder toezicht van Senior Vice President Troy James. Hij is een van de meest ervaren bedrijfsleiders van Thor Industries. James bracht het afgelopen jaar veel tijd door bij de Erwin Hymer Group. Hij zal ook toezicht houden op Hymer USA.

Heel andere manier van produceren

“Hymer USA zal een heel andere manier van produceren hebben, die momenteel niet in de Noord-Amerikaanse camperindustrie te zien is, met inbegrip van geautomatiseerde processen die door het ontwerp en de assemblage heen zullen worden uitgevoerd”, aldus James. “De producten zullen profiteren van de wereldwijd toonaangevende kwaliteitsnormen van de Erwin Hymer Group. Onze hooggekwalificeerde teamleden zullen rechtstreeks samenwerken met de medewerkers van EHG’s Europese activiteiten. Ook de snelheid van het op de markt brengen van de producten, waarvoor Thor goed wordt gewaardeerd, wordt meegenomen.”

Europese productieproces wordt in de V.S. nagebootst

Medewerkers in belangrijke productontwikkelingsfuncties en met specifieke Europese productie-expertise verhuizen van Duitsland naar Bristol. Zij moeten Hymer USA in staat stellen EHG’s beproefde productieproces na te bootsen. Dit doen ze uiteraard in samenwerking met de Amerikaanse arbeidskrachten van Thor. Het bedrijf maakt hierbij gebruik van een onlangs gerenoveerde productiefaciliteit. Men investeert dit jaar naar verwachting nog $8 tot $10 miljoen extra, voornamelijk in machines en apparatuur, voor de bouw van de productiefaciliteit voor Hymer USA.

Like dit artikel
Tweet dit artikel