Tonke ontwikkelt elektrische Tonke ID.Buzz camperbus

elektrische Tonke ID.Buzz camperbus

Tonke ontwikkelt elektrische Tonke ID.Buzz camperbus

Het is een spannende tijd in de wereld van kamperen en mobiliteit. De toekomst voor personenauto’s is immers elektrisch. Voor campers ligt dat iets genuanceerd. Hier is de combinatie van een zware accu, een beperkt rijbereik en de bekende 3500-kilo grens niet erg handig.

Bij buscampers en met name camperbusjes zijn er meer mogelijkheden om die elektrisch te maken. Daarom heeft Tonke, dat zich steeds meer profileert als een pionier onder de camperbouwers, de handschoen opgepakt en gaat een elektrische Tonke ID.Buzz camper ontwikkelen.

Tonke, dat ook al de elektrische Mercedes EQV tot camperbusje ombouwt, zet met de ontwikkeling van deze Tonke ID.Buzz, een elektrische camper gebaseerd op de Volkswagen ID.Buzz met lange wielbasis, een volgende stap in de richting van een elektrische toekomst.

Elektrisch en veelzijdig

De Tonke ID.Buzz is meer dan alleen een camper. Het is een multifunctioneel voertuig dat zowel als camper, dagelijks voertuig als mobiel kantoor kan dienen. Het is een voertuig dat niet alleen geschikt is voor de avontuurlijke kampeerder, maar ook voor de moderne professional die op zoek is naar een flexibele werkplek.

Volkswagen ID.Buzz als basis

De Volkswagen ID.Buzz, waarvan begin 2024 de versie met de langere wielbasis op de markt komt, dient als basis voor de Tonke camper. Met een lengte van 4,96 meter biedt de langere versie van de ID.Buzz voldoende ruimte voor alle camperfaciliteiten, terwijl het voertuig compact genoeg blijft voor dagelijks gebruik in de stad.

Unieke specificaties

De ID.Buzz onderscheidt zich door een aantal unieke specificaties. Zo beschikt de lange wielbasis over een energiezuinige warmtepomp, die zowel kan verwarmen als koelen. Het infotainment systeem is ook sterk verbeterd in vergelijking met de korte wielbasis ID.Buzz. Bovendien biedt de extra lengte ruimte voor een groter accupakket van 86 kWh, wat zorgt voor een realistische actieradius van zo’n 400 kilometer. De ID.Buzz is snel te laden met 170 kW gelijkstroom en wordt aangedreven door een krachtige elektromotor van 210 kW (286 pk). Optioneel zal er later ook een vierwielaangedreven versie beschikbaar zijn.

Tonke EQV Testdag op 1 juli

elektrische Tonke EQV camperbusOm kennis te maken met de Tonke EQV camper, en om de verschillen tussen de Mercedes-Benz EQV en de Volkswagen ID.Buzz te ervaren, organiseert Tonke op 1 juli 2023 een speciale Tonke EQV Testdag.

Tijdens deze dag kunnen bezoekers zowel de Tonke EQV, de Mercedes EQV als de Volkswagen ID.Buzz (die laatste nog niet als camper) in de showroom bekijken en zelf ervaren. Een unieke kans om vragen te stellen aan de experts van Tonke en om de uitzonderlijke kwaliteit van hun producten te ontdekken.

Je moet je hiervoor wel vooraf aanmelden via de website van Tonke.

Like dit artikel
Tweet dit artikel