Touristik & Caravaning 2016 uitstekend bezocht

Touristik & Caravaning Leipzig

De beurs Touristik & Caravaning in Leipzig trok dit jaar 60.000 bezoekers

LEIPZIG – Meer dan 60.000 mensen bezochten van 16 tot en met 20 november de beurs Touristik & Caravaning 2016 in het Duitse Leipzig. Dit is een zogenaamde “dealerbeurs”, waar niet de fabrikanten en importeurs de standruimte huren, maar de dealers zelf.

Een beurs die daarom redelijk vergelijkbaar is met onze Caravana en de beurzen van Evenementenhal in onder anderen Hardenberg en Gorinchem. De beurs Touristik & Caravaning heeft, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, wel een groter aanbod aan toeristische informatie.

Het bezoekersaantal is dit jaar flink gestegen, vergeleken met de vorige editie in 2015. Volgens Thomas Köhl, bedrijfsleider van het organiserende FLEET Events, was het de beurs dit keer gelukt om nog meer bezoekers van iets verder weg te trekken, waardoor de beurs steeds minder alleen een regionale beurs aan het worden is. Volgens zijn naaste collega Christoph Rénevier slaat het moderne concept, waarbij de beleving centraal staat, duidelijk goed aan bij de bezoekers. Het concept is trouwens in nauwe samenspraak met de exposanten samengesteld.

De 60.000 bezoekers die de beurs bezochten, konden zich laten informeren en inspireren door een zeer gevarieerd aanbod. Ze konden niet alleen de allernieuwste modellen caravan, campers en alle mogelijke toebehoren bewonderen, maar ook hun licht opsteken op het gebied van bijvoorbeeld e-bikes. Want ook in Duitsland zijn die immens populair aan het worden. Zij konden de e-bikes niet alleen bekijken, maar ook uitgebreid proberen.  Ook waren er talloze demonstraties en diverse workshops.

Een rondvraag onder de bezoekers van dit jaar gaf aan, dat 92% van de bezoekers van mening was dat de beurs aan de verwachtingen voldeed. Ongeveer 86% van de bezoekers vond de beurs goed tot zeer goed. Bovendien zei 95% van de bezoekers dat ze de beurs volgend jaar weer wil bezoeken. Ook de exposanten zijn enthousiast. Wie volgend jaar ook een kijkje wil nemen, de volgende editie van Touristik & Caravaning wordt gehouden van 22 tot en met 26 november 2017 in de Messe Leipzig.

Like dit artikel
Tweet dit artikel