Twee noviteiten bij Bimobil op CMT

Bimobil EX432 camper

Twee noviteiten bij Bimobil op CMT

Bimobil, de Zwitserse fabrikant voor pick-up cabines en expeditiecampers, liet op de CMT 2019 niet alleen een selectie van haar programma all-wheel drive campers en expeditievoertuigen zien, maar presenteerde ook twee nieuwe modellen.

De nieuwe Bimobil EX 432 die hiernaast is afgebeeld, is een volbloed expeditiecamper op basis van de Mercedes Unimog U4023. Verder liet Bimobil ook de HR 380 op basis van de Mercedes Sprinter 4×2 op de stand zien.

Bimobil HR 380

Bimobil HR 380 camperDe Bimobil HR 380 kwam vorig jaar al op de markt. Dit model is nu verkrijgbaar met de nieuwe Mercedes Sprinter 4×2 als basis. De camper heeft met een royale U-vormige achterbank en een traploos in hoogte verstelbaar hefbed. De indeling is helemaal afgestemd op twee personen.

Bimobil EX 432

Bimobil EX432 camperDe nieuwe EX 432 wordt gebouwd op basis van de bestaande Bimobil EX 435. Dankzij het Unimog basisvoertuig is de EX 432 uitstekend geschikt voor off-road gebruik. Hij voelt zich niet alleen thuis op onverharde wegen maar ook op zand, sneeuw en keien zijn geen enkel beletsel. Dankzij de portaalassen heeft de Mercedes Unimog een grote bodemvrijheid, die niet wordt beperkt door de bouw van de wooncabine of de bevestiging van extra onderdelen. Met zijn vierwielaandrijving, differentieelblokkering en optionele off-road reductie kan de Unimog zelfs de moeilijkste terreinen doorkruisen. Er zijn acht versnellingen vooruit en zes versnellingen achteruit beschikbaar. In de optionele off-road groep zijn dat er zelfs acht vooruit en achteruit. De krachtige motor staat met zijn 231 pk borg borg voor een zuinige, soepele en krachtige aandrijving. Het extreem torsiebestendige frame met driepuntsmontage van cabine, motor en transmissie en de asophanging met axiaalbuistechnologie, draagarm en spiraalveer maken een askanteling van maximaal 30° mogelijk.

Wooncabine

Het nieuwe model kenmerkt zich door een nieuwe lay-out met een dinette in het midden, een vast bed achterin, een uitschuifbaar droogtoilet en vier goedgekeurde zitplaatsen. De wooncabine wordt op het Unimog-chassis gemonteerd met behulp van de door Unimog ontwikkelde vloerconstructie voor carrosserieën van derden. Deze is star met de wooncabine verbonden maar is met een dubbele 3-puntsbevestiging met het voertuigframe verbonden. Binnenin is de Bimobil-wooncabine ingericht in de kenmerkende heldere, vriendelijke stijl van Bimobil.

Like dit artikel
Tweet dit artikel