Uit-jeTent weekend 2014 bijna van start

Uit-jeTent weekend

Kamperen tijdens Uit-jeTent

EMMELOORD – Over een paar weken is het zover, dan gaat Uit-jeTent 2014 van start. Kampeerders en camperaars kunnen tijdens de vierde editie van dit evenement, dat plaatsvindt van 22 tot en met 26 mei, niet alleen tegen een aantrekkelijk tarief in de Noordoostpolder overnachten maar ook deelnemen aan vele activiteiten.

Voordelig overnachten op veelal unieke plaatsen

Zoals gezegd kan er tijdens dat weekend heel goedkoop worden overnacht in de Noordoostpolder, de tarieven voor een nachtje kamperen bedragen slechts 5 of 10 euro per nacht per plaats, inclusief voorzieningen en toeristenbelasting. De variatie in de 32 beschikbare kampeerterreinen is groot, er zijn kleine, knusse plaatsen bij de boerderij en grote, luxe kampeerplaatsen bij vakantieparken. Al deze plaatsen dienen wel vooraf online te worden gereserveerd.

Uit-jeTent activiteiten- en amusementsprogramma

Op de website van het Uit-jeTent weekend staan ook alle activiteiten en het amusementsprogramma vermeld. Wie een activiteit en/of kampeerplaats heeft geboekt, ontvangt een week voor de start van Uit-jeTent een e-mail met de benodigde informatie. Nieuw dit jaar zijn de Lichtjestocht en de Polderinspiratieroute.

Mythische lichtjestocht

Op vrijdagavond 23 mei om 21.30 uur start deze lichtjestocht met muziek, heksenverhalen, een versnapering en vuurpotten en lichtjes die over het zuidelijk deel van Schokland gaat. Men kan zich via de website opgeven voor deelname aan deze tocht.

Inspiratieroute

Wie tijdens een speciale route door het Waterloopbos een gezonde dosis inspiratie op wil doen, kan luisteren naar een paar aansprekende polderbewoners die zijn uitgenodigd om bezoekers te inspireren vanaf een sinaasappelkistje, midden in het bos. Dat duurt niet al te lang, maximaal een minuut of tien per kistje en je kunt zelf op voorhand een paar stand-uppers uitkiezen en alleen hun verhaal aanhoren.

Like dit artikel
Tweet dit artikel