Ultralicht en betaalbaar kampeergemak met de Sea to Summit Ikos TR-serie

Sea to Summit Ikos TR-serie tenten

Ultralicht en betaalbaar kampeergemak met de Sea to Summit Ikos TR-tenten

Sea to Summit, het merk achter de bekroonde lichtgewicht Telos TR-tent, introduceert de Ikos TR-lijn van ultralichte backpacktenten. Een nieuwe lijn tenten, ontworpen voor avonturiers die op zoek zijn naar comfort en duurzaamheid in de natuur.

De Ikos TR-lijn is vooralsnog verkrijgbaar in twee modellen: de TR2 voor twee personen en de TR3 voor drie personen. Beide modellen zijn licht van gewicht, duurzaam, veelzijdig én betaalbaar.

Perfecte mix

De Sea to Summit Ikos TR-serie moet een perfecte mix van lichtgewicht ontwerp, duurzaamheid en comfort bieden voor backpackers en kampeerders die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke optie. Met een scala aan slimme functies, zoals de Tension Ridge-technologie en de Hangout Mode, is de Ikos TR-serie een uitstekende keuze voor zowel beginnende als ervaren avonturiers. De aantrekkelijke prijs maakt deze tenten toegankelijk voor een breder publiek, terwijl de milieubewuste constructie en het gebruik van duurzame materialen bijdragen aan een verantwoorde ervaring in de natuur.

Duurzaam en milieuvriendelijk ontwerp

De Ikos-tenten onderscheiden zich door hun milieuvriendelijke eigenschappen. Ze zijn gemaakt van een 68D ripstop polyester en hebben een milieuvriendelijke afwerking, zonder PFC’s. De DAC MX-tentstokken zijn gemaakt van ecologisch geanodiseerd aluminium. De tenten zijn ook vrij van chemische vlamvertragers en hebben een waterafstotende afwerking zonder milieubelastende stoffen.

Slimme Tension Ridge-technologie

De Ikos TR-tenten maken gebruik van Sea to Summit’s innovatieve Tension Ridge-technologie (TR), eerder gebruikt in de ultralichte Alto en Telos tenten. Deze technologie zorgt voor een ruimere tent, waarbij kampeerders profiteren van extra hoofd- en schouderruimte en gemakkelijkere toegang. Het ontwerp zorgt ook voor meer opbergruimte in de voortent, waardoor je al je spullen netjes kunt opbergen.

Aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding

In tegenstelling tot de duurdere Telos-serie, biedt de Ikos TR-serie een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. De TR2 begint bij ongeveer 400 euro, waardoor het een betaalbaar alternatief is voor kampeerders die op zoek zijn naar een lichtgewicht en duurzame tent zonder in te boeten aan comfort.

Veelzijdig en comfortabel

De Ikos TR-tenten bieden een scala aan configuraties, waaronder alleen de binnen- of buitentent, gedeeltelijke buitentent en natuurlijk volledig opgezet. In warmere omstandigheden kan de ‘Hangout Mode’ worden gebruikt, waarbij de buitentent wordt omgevormd tot een openlucht schuilplaats, ideaal om te ontspannen met vrienden of familie. Deze laatste configuratie is ook ideaal om onderweg even overdekt te pauzeren als het regent.

Verkrijgbaar in twee maten: TR2 en TR3

De Ikos TR-serie is verkrijgbaar in twee maten, de TR2 voor twee personen en de TR3 voor drie personen. Beide modellen zijn ontworpen met het oog op lichtgewicht avonturen en duurzaamheid. De TR2 heeft een minimaal gewicht van iets meer dan 2 kilogram, terwijl de TR3 net onder de 3 kilogram blijft.

Like dit artikel
Tweet dit artikel