Vaude Drive Trunk: veelzijdige tent voor aan de kofferbak

Vaude Drive Trunk

Vaude Drive Trunk: veelzijdige tent voor aan de kofferbak

Wie een snel op te zetten, eenvoudige tent zoekt om met de personenauto mee te nemen, komt meestal uit op de normale vrijstaande tent of de tegenwoordig steeds populairder wordende daktent.

De Duitse kampeer- en buitensportspecialist Vaude heeft een andere variant in het programma opgenomen: de Drive Trunk. Deze kun je heel eenvoudig aan de achterklep van de auto bevestigen.

Razendsnel op te zetten

Vaude Drive TrunkDe Vaude Drive Trunk past op de meeste stationcars, MPV’s, SUV’s en kleinere bestelbusjes. De hangt hem over de klep, spant hem af met een paar riemen en haringen en hij is klaar voor gebruik. Er komt geen stok aan te pas. De Drive Trunk kan zo de ideale oplossing zijn voor kampeerders die onderweg even snel een tentje op willen zetten. Ofwel omdat ze zo’n eenvoudig onderkomen genoeg vinden, of als noodtent als ze op doorreis zijn en dan niet hun normale tent op willen zetten.

Veelzijdig

Vaude heeft hem door middel van diverse ritsen zo veelzijdig mogelijk gemaakt. Daardoor kun je hem ook gebruiken als tent om je om te kleden als je gaat sporten of zwemmen, of als overkapping om onder te koken. Ook kan hij als overdekte stalling voor de fietsen fungeren. De hoogte bedraagt inwendig méér dan twee meter zodat ook lange mensen er comfortabel in kunnen staan en de ingang kan ook tot luifel worden omgebouwd. Met een gewicht van 2,2 kg en een klein pakvolume kan hij bij elke (vakantie)trip in de auto mee en de adviesprijs van 180 euro lijkt ons heel redelijk.

Like dit artikel
Tweet dit artikel