Volkswagen herstructureert en verbetert California-reeks

Volkswagen California camper

Volkswagen herstructureert en verbetert California-reeks

De Volkswagen California behoort zonder enige twijfel tot de meest verkochte campers. Nadat Volkswagen de productie van de California zo’n twintig jaar geleden zelf in de hand nam, zijn meer dan 180.000 eenheden van verkocht.

Volkswagen Commercial Vehicles heeft later ook de kleinere Caddy Beach aan het assortiment toegevoegd. Onlangs kwam daar ook de Grand California, gebaseerd op de grotere Crafter bij. Dit seizoen heeft de California-reeks enkele wijzigingen en verbeteringen ondergaan.

Niet goedkoop maar wel waar voor je geld

De California, die gebaseerd op de Transporter T6, vormt min of meer de standaard bij de compacte buscampers. Geen enkel ander merk heeft de camper zo geperfectioneerd met een hoogwaardige afwerking, slimme detailoplossingen en bovendien rijeigenschappen die nauwelijks onderdoen voor die van een personenwagen. Ondanks de relatief hoge prijzen is de California een ware publiekslieveling. “We kunnen het niet goedkoop doen, maar we bieden de koper wel waar voor zijn geld”, zegt Thomas Sedran, bij Volkswagen Commercial Vehicles verantwoordelijk voor de recreatievoertuigen.  Om een nagenoeg perfecte camper verder te verbeteren, is de nodige verbeeldingskracht nodig. Daarom heeft Volkswagen de modellenreeks van de California geherstructureerd.

California Beach Camper en Tour

De basisversie van de California is Beach. Deze versie zal in de toekomst beschikbaar zijn in twee uitvoeringen: Camper en Tour. De Camper heeft een minikeuken met fornuis aan boord, die in de zijwand verdwijnt wanneer deze niet in gebruik is. Hiermee zou de Beach dus aan de regels voor het kwarttarief voldoen. De Tour is meer bedoeld als personenbusje met overnachtingsmogelijkheid. Hij heeft standaard twee schuifdeuren, de driezitsbank achterin is optioneel. De basisversie van de Beach wordt geleverd met een 110 pk (81 kW) turbodiesel.

Speciaal bedieningspaneel en schotelveren

Nieuw op alle drie de versies – Beach, Coast en Ocean – is het camperbedieningspaneel op het dak boven het dashboard. Dat heeft een scherm met een hoge resolutie en biedt een breed scala aan bedieningsmogelijkheden. Je kunt hiermee het optionele hydraulische hefdak bedienen en het is ook voorzien van een waterpas, zodat je camper nog makkelijker waterpas kunt zetten. Verder is het bed, in plaats van de niet altijd even comfortabele lattenbodem, nu voorzien van schotelveren. Ook heeft Volkswagen de schuifdeuren van de kast verbeterd. Ze hebben voortaan ook ergonomische handgrepen. Bij het laden van de kofferbak zorgen LED-spots op de achterklep voor de nodige verlichting. Gebleven is de slimme opbergmogelijkheid voor het kampeermeubilair. Je kunt twee stoelen in de panelen van de achterklep opbergen, de vrijstaande tafel past in de schuifdeur.

Elektrohydraulisch stuursysteem en keuze uit drie motoren

De nieuwe California rijdt voortaan nog dynamischer dankzij het nieuwe elektrohydraulische stuursysteem. Optioneel is er ook een adaptief onderstel met drie standen (comfort, normaal en sportief) verkrijgbaar. Standaard wordt de California dus met een 110 pk (81 kW) motor geleverd. Optioneel is er ook 150 pk (110 kW) motor leverbaar. De sterkste motor levert 199 pk (146 kW). Optioneel is er ook een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling verkrijgbaar, evenals een 4Motion-versie met vierwielaandrijving.

Like dit artikel
Tweet dit artikel