Voordelige Mercedes Vito Off-road Campers van Offtrack

Mercedes Vito Off-road Campers van Offtrack

Voordelige Mercedes Vito Off-road Campers van Offtrack

Een van de meest opmerkelijke trends van de afgelopen jaren is de stijgende populariteit van off-road campers. Deze trend heeft geleid tot een enorm scala aan innovatieve ontwerpen en modellen, en een bedrijf dat hierin regelmatig opvalt is het Duitse Offtrack, dat slim inspeelt op deze behoefte met hun nieuwe Mercedes Vito Expedition.

De Offtrack Mercedes Vito Expedition is op zich al een redelijk unieke verschijning omdat er niet zoveel 4×4 campers op basis van de Vito zijn. Maar Offtrack maakt daarbij ook gebruik van jong gebruikte basisvoertuigen die het bedrijf van leasebedrijven betrekt. Dat zorgt dat deze campers, die normaal gesproken behoorlijk kostbaar zijn, tienduizenden euro’s voordeliger worden.

De Offtrack Mercedes Vito Expedition

Met zijn compacte design en robuuste capaciteiten is deze camper ontworpen voor hen die het avontuur niet schuwen. De Vito Expedition belooft de ideale metgezel te zijn voor diegenen die zowel de gebaande paden als het onbekende willen verkennen.

Onder de motorkap vinden we een dieselmotor met een vermogen variërend van 102 tot 190 pk, en een brandstofverbruik tussen 6,9 en 9,6 l/100 km. Dit maakt de Vito niet alleen krachtig, maar nog behoorlijk zuinig. Met een hoogte van 191 cm kun je met deze camper in de meeste parkeergarages terecht en biedt hij voldoende ruimte zonder in te leveren op wendbaarheid. Uiteraard voldoet het model ook aan de Euro 6-emissienormen.

Interieur

In het interieur van de Vito Expedition ligt de focus vooral op functionaliteit. De camper beschikt over een snel om te bouwen bed, draaibare voorstoelen en een 2-persoons achterbank met Isofix. Er is eventueel ook een bed in het optionele hefdak beschikbaar. Voorts biedt Offtrack de keus tussen een gas- of inductiekookplaat in het keukenblok. Belangrijk om te noemen is het uitgebreide elektrische systeem, inclusief een extra 100Ah AGM huishoudaccu en efficiënte LED-verlichting. Opvallend is ook het gebruik van berken- en eikenhout, wat het interieur een warme en natuurlijke uitstraling geeft.

Upgrades en personalisatie

Offtrack biedt de mogelijkheid om de Vito Expedition te personaliseren met diverse upgrades. Denk hierbij aan een hefdak van SCA en een Autotherm 2d standkachel, waarmee je de camper nog verder kunt aanpassen aan persoonlijke voorkeuren en behoeften.

Comfort en veiligheid

Een aspect waar de Vito om bekend staat, is de comfortabele rijervaring. Hierdoor combineert deze camper de degelijkheid en betrouwbaarheid van Mercedes-Benz met een camperinrichting én de mogelijkheid voor (beperkte) off-road avonturen. Qua veiligheid scoort de Vito ook hoog, met functies als autonome noodremassistentie en rijstrookassistentie, die bijdragen aan een comfortabele en veilige reis. Dat maakt de Offtrack Mercedes Vito Expedition een veelzijdige en waardevolle optie voor avontuurlijk en sportief ingestelde camperliefhebbers.

Like dit artikel
Tweet dit artikel