Voorverkoop Volkswagen Caddy California is begonnen

Volkswagen Caddy California

Voorverkoop Volkswagen Caddy California is begonnen

Volkswagen meldt dat de voorverkoop van de Volkswagen Caddy California, die de Duitse autofabrikant op de Caravan Salon 2020 onthulde, daadwerkelijk is begonnen. Deze met name bij onze oosterburen populaire compacte bestelwagen wordt door Volkswagen voor het eerst ook als camper aangeboden.

De Caddy was hier en daar al als camper verkrijgbaar, maar dan bij camperbouwers zoals Reimo. Voor mensen die sportief en avontuurlijk zijn aangelegd kan de VW Caddy California met zijn variabele woon-, slaap- en bagageruimte een uitkomst zijn. De Caddy California is namelijk ook uitstekend geschikt om als normale auto te gebruiken.

Nieuwe VW Caddy

Volkswagen heeft de Caddy ingrijpend vernieuwd. Hij staat voortaan op het nieuwe MQB-Evo platform dat bijvoorbeeld ook voor de achtste generatie van de Golf wordt gebruikt. Deze nieuwste generatie van de Modular Transverse Construction Kit bevat de modernste technologieën en biedt relatief meer binnenruimte. De VW Caddy California is qua uitrusting gebaseerd op de Caddy Life. Standaard heeft hij de 75 pk (55 kW) TDI-motor motor. Uiteraard zijn er ook sterkere motoren leverbaar. Ook is de Caddy California verkrijgbaar met alle hulpsystemen van de normale Caddy, inclusief “Travel Assist” voor semi-automatisch rijden over het gehele snelheidsbereik. Er zijn in totaal negentien verschillende hulpsystemen beschikbaar.

Camper

De camperuitrusting van de VW Caddy California omvat een nieuw ontwikkeld opklapbed met schotelveren en een hoogwaardige matras. Dit biedt volgens Volkswagen hetzelfde slaapcomfort als de bedden van de grotere T6.1 California en Grand California. Uiteraard doe je in zo’n compacte camper wel wat concessies aan de afmetingen van het bed. Het is lang genoeg (iets minder dan twee meter) maar met een breedte van 1,07 meter wel vrij smal.

Er is optioneel ook een klein keukenblokje, dat uit de achterkant van het voertuig kan worden getrokken. Naast een gasbrander en een gemakkelijk te reinigen werkblad biedt dit ook een groot uittrekbaar opbergvak met geïntegreerde besteklade. Slim zijn de uitneembare opbergvakken in de achterste zijruiten, die ook de ruit verduisteren. De ventilatieroosters voor de cabinedeuren kunnen ook als het regent voor voldoen de frisse lucht in de camper zorgen.

Optioneel kan de Caddy California ook worden besteld met een 1,4 vierkante meter groot panoramadak inclusief verduisteringsoptie.

Like dit artikel
Tweet dit artikel