VW Custom-Bus Business: voor camperen én werken

VW Custom Bus Business

Werken en camperen met de Custom-Bus Business

LANGENHAGEN – Het houdt niet op met de bestelbusjes die je zowel voor camperen als voor andere doeleinden kunt gebruiken.

De Custom-Bus Business heeft weer een andere benadering dan de meeste busjes die tot nu toe in het nieuws zijn geweest. Deze is namelijk bedoeld om in te kunnen werken én camperen.

De “camperversie” is sowieso prima als vrijetijdsvoertuig en voor dagelijks vervoer te gebruiken. Op die manier kun je met de Custom-Bus Business, die op basis van een Volkswagen T6 wordt gebouwd, beroep, vakantie en vrijetijd combineren.

Het bedrijf Custom-Bus is gevestigd in Langenhagen, vlak bij Hannover. Onder leiding van Craig Kammeyer worden daar campers op basis van de Volkswagen T6 gebouwd. Alle geheel naar wens van de klant. Of je nu een echte ‘vergaderbus’ of ‘vrijetijdsbus’ wilt, Custom-Bus Bus bouwt hem net zals je wilt hebben. Daarbij heb je een hele grpte keus in indelingen, afwerkingen en toeters en bellen.

Een VW busje is natuurlijk al behoorlijk multifunctioneel. Ook in de standaarduitvoeringen kun je hem gebruiken voor personenvervoer, vrije tijd, werk of kamperen. Maar dan moet je daar doorgaans wel een speciale versie voor kiezen die je maar voor een heel beperkte hoeveelheid doelen kunt gebruiken. Dat is de kracht van de Custom-Bus Business: je kunt die in enkele handelingen ombouwen van ‘vergaderbus’ naar ‘kampeerbus’.

Het middelpunt van de Custom-Bus Business is de zogenaamde Bureau-Box. Deze is op glijrails achter de voorstoelen gemonteerd en biedt plaats voor de laptop, printer, monitor, muis, papieren en andere kantoorspullen. In combinatie met de draaibare voorstoelen biedt deze alle gelegenheid om te weken en te vergaderen, waar je ook bent. Met behulp van de 2 zijdelings geplaatste extra tafeltjes en de seriematig aanwezige 3-zits zit/slaapbank kun je ook met een wat groter gezelschap aan tafel zitten. Als je de extra tafeltjes niet gebruikt, kun je ze naar beneden klappen waarna ze middels magneten rammelvrij op hun plaats blijven.

Als je in de Custom-Bus Business wilt slapen, kun je de zit/slaapbank, die is uitgerust met 3-puntsgordels en Isofix bevestigingen, ombouwen tot 2-persoons bed waarbij een 8 cm dikke koudschuimmatras voor een prima ligcomfort zorgt. Onder die bank bevinden zich een paar opbergboxen.

Voor de Bureau-Box is ook een alternatief, namelijk de Keuken-Box. Deze past ook in de glijrails en kun je dus moeiteloos omwisselen met de Bureau-Box. De Keuken-Box is voorzien van een werkblad dat je tot 40 kg mag belasten, een ingebouwde gasbrander, een gootsteentje en een compressorkoelkast in lade. Indien de Custom-Bus Business is voorzien van een vast gemonteerd keukenblok en een hefdak, zou deze aan de eisen van de Belastingdienst voor een zogenaamd camper kenteken kunnen voldoen. Wie het keukenblok demontabel wil houden, zal dus niet van het kwarttarief voor de houderschapsbelasting alsmede een voordeligere camperverzekering kunnen profiteren. Het wachten is dus eigenlijk op een Bureau+Keuken-Box, waarmee de bus permanent voor zowel werken als camperen geschikt is.

De prijzen voor de Custom-Bus Business  beginnen bij 32.800 euro ex BPM. Voor dat geld krijg je een VW T6 met liter/84 pk motor, de Bureau-Box, de slaap/zitbank, wandbekleding en een AGM-huishoudaccu. Gezien de lage prijs hoef je niet al te veel extra’s te verwachten. Wie de 150 pk motor met 6 versnellingen wil, alsmede Climate Control, de VW Naceiver, elektrisch verstelbare spiegels en centrale vergrendeling wil zalnog minstens zo’n 10.000 euro neer moeten neertellen. De Keuken-Box kost 1500 euro. De meest complete versie kost bijna 70.000 euro ex BPM.

Meer info kun je vinden op www.custom-bus.de.

Like dit artikel
Tweet dit artikel