Welke campings zijn open of gesloten?

kaart campings zijn open of gesloten hiswarecron

Welke campings zijn open of gesloten?

Deze vraag houdt veel kampeerders bezig. Het grootste gedeelte van de kampeerders blijft keurig thuis, los van de vraag of er nu wel of niet mag worden gekampeerd.

Maar er zijn ook kampeerders die zo graag willen kamperen, dat ze ook onder de huidige omstandigheden naar de camping gaan. Hoewel dit sowieso afraden, zijn er nog wel wat wel mogelijkheden.

De meeste campings in Nederland mogen in principe openblijven, maar wel onder strikte voorwaarden. Die voorwaarden worden bepaald door de veiligheidsregio waar de camping onder valt. Nederland telt maar liefst 25 veiligheidsregio’s en die volgen niet allemaal hetzelfde beleid, Dat wordt namelijk aangepast op de lokale omstandigheden. Daarnaast zijn burgemeesters bevoegd om een camping/kampeerbedrijf waar onvoldoende maatregelen zijn genomen, te sluiten.

Meeste campings zijn dicht

De meeste campings hebben, geheel in lijn met de beperkingen van de noodverordeningen, de nodige maatregelen genomen. Dat houdt in dat alle gemeenschappelijke faciliteiten en voorzieningen zoals restaurants, zwembaden en natuurlijk ook de gedeelde sanitaire voorzieningen gesloten zijn. Veel campingeigenaren hebben hun camping gewoon helemaal gesloten. In enkele provincies en veiligheidsregio’s zijn campings zelfs verplicht gesloten.

Overzicht

In bovenstaande kaart van HiswaRecron kun je zien in welke regio’s dat het geval is. Let op: dit is een momentopname, het kan snel veranderen. We raden je aan om voordat je kampeerplannen maakt altijd te informeren bij de camping van jouw keuze of de camping open is en wat de mogelijkheden zijn. Maar bovenal adviseren wij je om thuis te blijven. Want ook al let je nog zo goed op dat het coronavirus niet overgedragen wordt, je kunt het nooit helemaal voorkomen. Stay home, stay safe!

Like dit artikel
Tweet dit artikel