Wild Monkey Campers perfectioneert het concept van de teardrop trailer

Wild Monkey Campers teardrop trailer

Wild Monkey Campers perfectioneert het concept van de teardrop trailer

Een van de meer basic manieren om te kamperen is in een ‘teardrop trailer’. Een druppelvormige caravan, met alleen een bed en wat bergruimte. Deze zijn nog relatief zeldzaam in Europa.

De meeste teardrop trailers die we in Europa zien, zijn ook redelijk basis modellen. Het Australische Wild Monkey Campers laat met twee nieuwe teardrop trailers zien hoe het ook kan.

Handgemaakt

De meeste onderdelen van de teardrop trailer van Wild Monkey Campers zijn geheel met de hand gemaakt. Elke camper die door Wild Monkey Campers wordt gemaakt, heeft daardoor een unieke touch.

Twee nieuwe varianten

Wild Monkey Campers komt met twee nieuwe units: de Splendour LX en de GT. Ze zijn uitgerust met opbergvakken in de neus en hebben ook mogelijkheden voor dakdragers. Die dakdragers geven extra mogelijkheden om kampeer- en klimspullen mee te nemen. Ook de e-bike, voor een fijne fietstocht, kan gewoon mee. Of een kajak, voor wie het water op wil zoeken. De campers hebben een maximale laadlimiet van 400 kilogram.

Met de nieuwe Spendour teardrop camper trailers wil Wild Monkey Campers een soort stoere glamping-ervaring bieden. Een ding is zeker: met het verblijf in zo’n teardrop trailer heb je in Europa heel wat bekijks op de camping. Het is immers zeker geen alledaagse verschijning.

Compleet met mini-keuken

Een teardrop trailer is natuurlijk geen oase van ruimte, maar Wild Monkey Campers doet met haar nieuwe Splendour trailers toch een gooi naar het nodige comfort door de aanwezigheid van een behoorlijk complete en bovenal zeer fraai afgewerkte keuken. Deze zit zoals vaker bij dit soort modellen in de ‘kofferbak’. Er is daar plek genoeg om een maaltje te bereiden, voor wat voorraad, de nodige keukenspulletjes en zelfs een elektrisch apparaat.

In deze ‘teardrop’ caravan zit dus een kleine, maar volledige keuken. In de aangrenzende woonruimte is dan weer ruimte genoeg voor het opbergen van kleding, schoenen en andere kampeerbenodigdheden.

Wat kost een teardrop van Wild Monkey Campers?

Prijzig zijn de campers wel: de duurste variant is de Splendor GT en begint bij 37.500 Australische dollar, ofwel ongeveer 25.000 euro. Dan heb je wel het meest versterkte model, dat in staat is om off-road trips aan te kunnen en ook een behoorlijke lading kan dragen. De goedkopere variant begint bij 30.500 Australische dollar, of ruim 21.000 euro.

Like dit artikel
Tweet dit artikel