Yosemite; nieuwe buscamper van Hymercar

Hymercar Yosemite

Hymercar Yosemite, buscamper met slimme indeling

BAD WALDSEE – Met de introductie van de nieuwe Hymercar Yosemite, die we op de Caravan Salon in Düsseldorf konden bewonderen, komt Hymer tegemoet aan de alsmaar stijgende vraag naar compacte vrijetijdsvoertuigen.

De nieuwe Yosemite heeft de inmiddels klassieke lengte van 5,99 meter. Daar een innovatief interieurconcept passen er in die geringe lengte 2 enkele langsbedden.

Hymercar YosemiteUiteraard ontbreken ook de toilet/wasruimte, zitgroep en keuken niet, en is ook er voldoende bergruimte in de 2,08 m brede buscamper, die op basis van een Fiat Ducato wordt gebouwd.

Door de bijzondere vorm combineert het bed het comfort van een tweepersoons bed met de makkelijke in- en uitstap van enkele bedden. De zijkanten van de bedden kun je omhoogklappen zodat je tussen de bedden, die zich achterin de camper bevinden, ook grote stukken bagage mee kunt nemen. Wie bijvoorbeeld fietsen mee wil nemen, kan deze in de camper kwijt en houdt de lengte van de camper zodoende binnen de 6 meter, wat een stuk voordeliger is op de bruggen en veerponten naar en in Scandinavië. Bovendien is een camper met dergelijke compacte afmetingen ook een stuk eenvoudiger te rijden en te parkeren. Ook onder de bedden is de nodige bergruimte, en bovendien zijn er boven de bedden ook een aantal bovenkastjes gemonteerd.

Hymercar YosemiteIn de keuken zien we een ruimtebesparende kook/spoelcombinatie en een koelkast van 65 liter.  De compacte was/toiletruimte tegenover de keuken kan optioneel worden uitgevoerd met een raam dat in combinatie met het dakluik voor een uitstekende ventilatie zorgt.

Like dit artikel
Tweet dit artikel