Nederlander meest relaxte vakantieganger ter wereld

Desert Island Resort en Spa in Abu Dhabi

Nederlanders verstaan de kunst om te ontspannen op vakantie

ZOETERMEER – Nederlanders zijn op vakantie een ontspannen volkje. Tweederde van de Nederlanders voelt zich al meteen op de eerste vakantiedag relaxed. Dat blijkt uit onderzoek van online reisbureau Expedia.nl.

Andere volken hebben meer tijd nodig om te ontspannen. Een kwart van de Spanjaarden en de Duitsers is pas echt op vakantie na een dag of twee. Een op de vijf Japanners zegt zich nooit helemaal relaxed te voelen tijdens de vakantie. Dit is maar 6% van de Nederlanders.

Werkmail

Wat maakt dat Nederlanders zich direct kunnen ontspannen? Misschien dat we werk en vrije tijd goed kunnen scheiden? Feit is dat Nederlanders op vakantie niet of nauwelijks hun werkmail of voicemail checken. Zelfs helemaal offline gaan, gebeurt veel door Nederlanders. 56% van de Nederlanders checkt zijn of haar werk- of voicemail juist wel op vakantie. De Fransen daarentegen zijn bijna allemaal nog met hun werk bezig op vakantie. Zij scoren met 93% het hoogste van alle Europeanen. Ook Italianen zijn veel online met 87%.

Support van de baas

Support krijgen van de baas kan meespelen in een ontspannen vakantiegevoel. Ook op dit aspect spannen Nederlanders de kroon. Bijna tweederde geeft aan dat hun baas erachter staat dat zij op vakantie gaan. Dit is bij Italianen en Duitsers veel minder het geval. Minder dan de helft van de Italianen en Duitsers geeft aan dat de baas hen steunt. Wij Nederlanders nemen dan ook bijna alle vakantiedagen in het lopende jaar op. Van de 25 vakantiedagen gemiddeld zijn dat er 21.

Vakantiedagen

Meer dan de helft van de Nederlanders (54%) zegt geen reden te hebben vakantiedagen niet op te nemen. Ook dit is het hoogste percentage van alle wereldreizigers. Gemiddeld zegt 31% van de ondervraagden geen reden te hebben. Ongeveer een kwart van de Amerikanen, Canadezen, Thai en Koreanen zegt het zich niet te kunnen permitteren om vakantiedagen op te nemen.

Zorgeloos op vakantie

Het lijkt ons volkje al met al goed te gaan. Slechts 10% van de Nederlanders heeft een economische reden om geen vakantie op te nemen. In Spanje en Italië liggen deze percentages veel hoger met 28% en 30%.

Online reisbureau Expedia.nl liet het onderzoek uitvoeren onder ruim 8.500 wereldburgers, waaronder meer dan 300 Nederlanders. Het exotische resort op de foto is overigens te boeken.


Like dit artikel
Tweet dit artikel