Nieuwste daktent van Thule neemt minder ruimte op autodak in

Thule Tepui Foothill daktent

Nieuwste daktent van Thule neemt minder ruimte op autodak in

Een daktent neemt doorgaans de gehele breedte van het autodak in beslag. Wie ook nog een kano, surfplank of fiets op het autodak mee wil nemen, heeft dan een probleem.

De nieuwe Tepui Foothill daktent biedt een oplossing voor dit probleem. Deze daktent is namelijk smaller gebouwd, zodat er op het autodak naast de daktent wél genoeg ruimte overblijft.

Smal én laag

Thule Teui Foothill rooftentDe Thule Tepui Foothill daktent, die in de V.S. in februari 2021 beschikbaar zal zijn, is slechts 110 cm breed. Daarmee is nét breed genoeg zodat er twee volwassenen naast elkaar in kunnen slapen. Hij is niet alleen smal, maar ook relatief laag. In opgevouwen toestand steekt de daktent slechts 24 cm boven de dakdragers uit. Dat betekent niet alleen weinig luchtweerstand, maar ook een geringe doorrijhoogte zodat de meeste auto’s nog steeds in een parkeergarage passen. De nieuw ontworpen basis van de Tepui Foothill zorgt ook voor een geringer gewicht. De nieuwe Foothill daktent weegt maar ongeveer 50 kilo waardoor de stabiliteit van de auto minder wordt beïnvloed en er van de daklast ook nog wat overblijft voor een fiets, surfplank of kano.

Het enige nadeel wat we bij de asymmetrische opstelling van deze daktent kunnen bedenken, is dat de auto mogelijk wat scheef gaat hangen, waardoor je een beetje scheef komt te liggen. Bij zware terreinwagens met een stugge vering zal dit niet snel het geval zijn, maar wie de daktent op een kleinere auto wil plaatsen moet misschien wat rekening houden met de belading van de auto.

Makkelijk op te zetten

Het opzetten van de Thule Tepui Foothill gaat snel en eenvoudig. Dankzij de uitgekiende constructie met telescopische framestokken kan de tent door één persoon worden opgezet en ingeklapt. Als de tent eenmaal is opgezet heeft hij een brede ingang, oversized panoramische ramen en dubbele dakvensters voor voldoende ademend vermogen en een weids uitzicht op de sterren. De buitentent kan bij mooi weer namelijk achterwege blijven zodat je over extra ventilatie en prachtig uitzicht beschikt.

Dankzij de bijgeleverde schuimrubberen matrassen met hoge dichtheid hoef je geen eigen slaapmatten mee te nemen, is de daktent na het uitklappen direct klaar voor gebruik en biedt hij een hoge mate aan comfort.

Like dit artikel
Tweet dit artikel